Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για παράνομες κατασκευές στο πάρκο Σχινιά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για παράνομες κατασκευές στο πάρκο Σχινιά
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με σοβαρότατες παραβάσεις της νομοθεσίας για το περιβάλλον και τις δασικές εκτάσεις στον Σχινιά.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με σοβαρότατες παραβάσεις της νομοθεσίας για το περιβάλλον και τις δασικές εκτάσεις στον Σχινιά.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα ξεκινά κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέτασης με αφορμή διαδικτυακά δημοσιεύματα σχετικά με την εμφάνιση «αυθαίρετων πολυτελών bungalows εντός του εθνικού πάρκου του Σχινιά».

Ο κ. Κορέας έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην υποδιεύθυνση προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων, πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβάλλοντος της ΕΛΑΣ .

Σκοπός της έρευνας είναι να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο τέλεσης πράξεων κακουργηματικού και πλημμεληματικού βαθμού σχετικά με ανεπίτρεπτη μεταβολή χρήσης σε δασική έκταση μέσω ανέγερσης κτισμάτων αλλά και ηλεκτροδότησης κτίσματος σε δασική έκταση.

Η υπόθεση αφορά την αντικατάσταση τροχόσπιτων σε ιδιωτική δασική έκταση με προκάτ κατοικίες και αν και αναδείχθηκε σήμερα φαίνεται να έχει παρελθόν και να έχουν ληφθεί μέτρα. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα επίμαχα ακίνητα τίθεται προς ενοικίαση ως βίλες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα με εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, μετέβησαν στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και του Δασαρχείου Καπανδριτίου -συνοδευόμενο από την Οικονομική Αστυνομία-, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και επιτόπιο έλεγχο σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων κατοικιών, σχετικά με την νομιμότητα των κατασκευών και των αδειών λειτουργίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Υπό εξαφάνιση οι 20άρηδες και οι 30άρηδες στην Ελλάδα - Πόσο συρρικνώθηκε ο πληθυσμός την τελευταία εικοσαετία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Παιδικοί Σταθμοί: Αιτήσεις για ΕΣΠΑ - Τα σημερινά ΑΦΜ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider