Νότια Κορέα: Σαρωτική νίκη του υποψηφίου της κεντροαριστεράς στις προεδρικές εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νότια Κορέα: Σαρωτική νίκη του υποψηφίου της κεντροαριστεράς στις προεδρικές εκλογές
Σαρωτική νίκη καταγράφει ο υποψήφιος της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης Λι Τζέι-μιούνγκ στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Νότια Κορέα, σύμφωνα με exit poll.

Σαρωτική νίκη καταγράφει ο υποψήφιος της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης Λι Τζέι-μιούνγκ στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Νότια Κορέα, σύμφωνα με exit poll.

Οι Νοτιοκορεάτες προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρό τους και να βάλουν τέλος σε έξι μήνες πολιτικού χάους που προκλήθηκε από την αποτυχημένη απόπειρα του προηγούμενου αρχηγού του κράτους Γιουν Σουκ Γέολ να επιβάλει το στρατιωτικό νόμο.

Σύμφωνα με το exit poll, που διεξήχθη από κοινού από τους τρεις μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (KBS, MBC και SBS), ο Λι Τζέι-μιούνγκ συγκεντρώνει το 51,7% των ψήφων, και 39,3% ο συντηρητικός αντίπαλος του, Κιμ Μουν-σου του δεξιού Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας (PPP), του σχηματισμού με τον οποίο είχε εκλεγεί ο Γιουν.

Σε προηγούμενες εκλογές τα αποτελέσματα των exit polls ήταν τις πρώτες φορές πολύ κοντά στα επίσημα τελικά αποτελέσματα.

Η συμμετοχή στις ανερχόταν στο 77,8% περίπου μία ώρα πριν από το τέλος της ψηφοφορίας.

Ο Λι Τζέι-μιούνγκ, ο οποίος το 2022 είχε χάσει με πολύ μικρή διαφορά από τον Γιουν Σουκ Γέολ, ήταν ξεκάθαρα το φαβορί των εκλογών.

Καθώς πρόκειται για πρόωρες εκλογές με στόχο να καλυφθεί το κενό στην κορυφή του κράτους, ο νικητής θα αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις επικυρωθεί η νίκη του από την εκλογική αρχή.

Οι Νοτιοκορεάτες ελπίζουν να γυρίσουν σελίδα έπειτα από έξι μήνες πολιτικού χάους, που σηματοδοτήθηκε από μαζικές διαδηλώσεις και μια πρωτοφανή διαδοχή προσωρινών προέδρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Αμερικανοί αναμένουν προσφορές της τελευταίας στιγμής για να κλείσουν διακοπές

Γερμανία: Σημαντική αύξηση κυβερνοεγκλημάτων - Στόχος hacktivists η χώρα

Μερτς: Οι απορρίψεις αιτούντων άσυλο στα σύνορα θα συνεχιστούν παρά την δικαστική απόφαση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider