Ιταλία: Συνάντηση της πρωθυπουργού Μελόνι με τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Συνάντηση της πρωθυπουργού Μελόνι με τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν στην κατάσταση στον νότιο Λίβανο, όπου η Ιταλία είναι παρούσα με περισσότερους από χίλιους στρατιώτες στο πλαίσιο της αποστολής UNIFIL.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι με τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα της συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού του Λιβάνου, ακόμη περισσότερο σε μια μεγάλη περίοδο μεταρρυθμίσεων η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει μια πραγματική αλλαγή σελίδας, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης.

Οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν στην κατάσταση στον νότιο Λίβανο, όπου η Ιταλία είναι παρούσα με περισσότερους από χίλιους στρατιώτες στο πλαίσιο της αποστολής UNIFIL, ενώ υπογραμμίστηκε και ο ρόλος της Ιταλίας στο εσωτερικό της αποστολής του ΟΗΕ και του διεθνούς συντονισμού για τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Λιβάνου αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στη Συρία και στην ανάγκη να υπάρξει μια συμπεριληπτική μεταβατική περίοδος, με παροχή στήριξης στην οικονομία της χώρας και παροχή των βασικών υπηρεσιών ώστε μελλοντικά να καταστεί δυνατή η εθελούσια, ασφαλής και αξιοπρεπής επιστροφή των Σύρων προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επιστροφές φόρων: Η ΑΑΔΕ ψάχνει χιλιάδες για να τους δώσει 191 εκατ. ευρώ

Σενάριο αυτοδυναμίας με «σαμαρικές» πλάτες - Το γλέντι του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι «πασόκοι» που δεν μασούν

Στα 866 ευρώ η μέση σύνταξη τον Μάιο - Στο τραπέζι η αναμόρφωση της ΕΑΣ και η «13η σύνταξη»

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider