Ιταλία: Zητά από το Ιράν την απελευθέρωση της δημοσιογράφου Τσετσίλια Σάλα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Zητά από το Ιράν την απελευθέρωση της δημοσιογράφου Τσετσίλια Σάλα
Η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να ζητά την απελευθέρωση της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τσετσίλια Σάλα, η οποία συνελήφθη στο Ιράν στις 19 Δεκεμβρίου

Η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να ζητά την απελευθέρωση της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τσετσίλια Σάλα, η οποία συνελήφθη στο Ιράν στις 19 Δεκεμβρίου. Ο γενικός γραμματέας του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρικάρντο Γκουαρίλια, είχε σήμερα συνάντηση με τον Ιρανό πρέσβη στην Ρώμη. Ο Ιταλός διπλωμάτης ζήτησε και πάλι να αφεθεί ελεύθερη η εικοσιεννιάχρονη απεσταλμένη και, στο μεταξύ, να της εγγυηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρέσβης του Ιράν -από την μεριά του- υπογράμμισε ότι η χώρα του ζητά να επιταχυνθεί η διαδικασία για την απελευθέρωση του Ιρανού πολίτη Μοχάμαντ Αμπεντινί, ο οποίος συνελήφθη στο Μιλάνο, στις 16 Δεκεμβρίου, με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης για εμπόριο όπλων.

Σύμφωνα με Ιταλούς αναλυτές, η απόφαση να συλληφθεί η Ιταλίδα δημοσιογράφος, λίγες ώρες πριν επιστρέψει στην Ρώμη από την Τεχεράνη αποτελεί, ουσιαστικά, αντίποινα για την σύλληψη του Αμπεντινί.

Σήμερα το απόγευμα, επίσης, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, οι υπουργοί Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, αφιερωμένη στις αναγκαίες κινήσεις για να επιτευχθεί η απελευθέρωσή της ρεπόρτερ. Η Μελόνι, τέλος, συναντήθηκε, πριν λίγο, με την μητέρα της Τσετσίλια Σάλα, την οποία διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν, η κόρη της, στην ιταλική πρωτεύουσα. «Είμαι ικανοποιημένη από την συνάντηση, η πρωθυπουργός με ενημέρωσε με λεπτομερή και ακριβή τρόπο. Ήταν αυτό ακριβώς που είχα ζητήσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους, η μητέρα της δημοσιογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider