Ρωσία: Στους 133.000 οι εκτοπισμένοι στην περιφέρεια Κουρσκ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρωσία: Στους 133.000 οι εκτοπισμένοι στην περιφέρεια Κουρσκ
Περίπου 133.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας.

Περίπου 133.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη Πέμπτη.

Απομένουν σχεδόν 20.000 άνθρωποι σε οκτώ περιοχές όπου διατάχθηκε από τις αρχές εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον κ. Σμίρνοφ.

«Σας προτρέπω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κατάσταση στο Κουρσκ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σαφές ότι ο αρχηγός του κράτους δεν αναμένει πως τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκδιωχθούν σύντομα από το ρωσικό έδαφος.

Ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ ανέφερε πως μαθητές 114 σχολείων της παραμεθόριας περιφέρειας θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω διαδικτύου από την 2η Σεπτεμβρίου. Άλλοι θα πάνε στα σχολεία των περιοχών όπου έχουν καταφύγει, ή θα αρχίσουν μαθήματα σε κατασκηνώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Οι μετανάστες «ανέστησαν» την Γηραιά Ήπειρο - Αυξήθηκε στα 450 εκατομμύρια ο πληθυσμός της ΕΕ το 2025

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων – Οι προσδοκίες και οι «παγίδες»

Οι καλεσμένοι της JP Morgan στην Αθήνα και το τραπεζικό «μενού»

gazzetta
gazzetta reader insider insider