Το χρονικό του φονικού στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα – Πώς έγινε το μακελειό με τους 4 νεκρούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το χρονικό του φονικού στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα – Πώς έγινε το μακελειό με τους 4 νεκρούς
Το χρονικό του φονικού στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό με 4 νεκρούς.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το φονικό με τέσσερις νεκρούς – ανάμεσα στους οποίους και ο ένοπλος, πρώην εργαζόμενος στην επιχείρηση – στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Τα θύματα είναι δύο άντρες, μια γυναίκα και ο αυτόχειρας. Από τα πυρά του δράστη κατέληξε η 67χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ο πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας, ενώ ο 70χρονος Αιγύπτιος βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου με την καραμπίνα δίπλα του μετά την έφοδο της ΕΚΑΜ.

Συγκεκριμένα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρει: «Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας. Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο δράστης και στη συνέχεια – όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – αυτόχειρας, σε κατάσταση αμόκ με μια καραμπίνα στα χέρια και φωνάζοντας «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα» ανέβηκε στον ημιώροφο του κτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Έντρομοι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να προφυλαχτούν. Άλλοι κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία, αρκετοί από τις σκάλες προσπάθησαν να ξεφύγουν και κάποιοι κρύφτηκαν στις τουαλέτες.

Στην συνέχεια ο δράστης ανεβαίνοντας στον ημιώροφο του κτιρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο άντρες και μία γυναίκα. Πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι που βίωναν το αδιανόητο θρίλερ ειδοποίησαν τις αρχές. Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ , άντρες της ΕΚΑΜ αλλά και ειδικός διαπραγματευτής.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 70χρονος είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο. Η επικοινωνία μαζί του ήταν αδύνατη και έτσι αποφασίστηκε να γίνει έφοδος. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της ΕΚΑΜ που μπήκαν στο κτίριο, έψαχναν όροφο – όροφο για να δουν πού είναι και αν- ως ασπίδα- κρατά ομήρους. Δύο γυναίκες που είχαν βρει καταφύγιο στην τουαλέτα απελευθερώθηκαν. Λίγη πριν τις 12 το μεσημέρι ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής εταιρείας, με μία καραμπίνα δίπλα του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τη ζωή τους έχασαν από τις σφαίρες του δράστη η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ηλικίας 67 ετών, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ένας πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος -όπως λέγεται- προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας δίνουν κατάθεση στην Ασφάλεια και περιγράφουν με λεπτομέρεια όλα όσα βίωσαν. Ο εμπλεκόμενος στην απίστευτη τραγωδία φέρεται να είναι ένας πρώην εργαζόμενος, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος δούλευε για χρόνια ως επιστάτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είχε απολυθεί.

«Ο δράστης μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι»

«Η επίθεση του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Ο δράστης ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους τρεις νεκρούς της εταιρεία» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου σχετικά με την αιματηρή επίθεση. «Δίπλα του βρέθηκε το όπλο της έκνομης ενέργειάς του και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται σύμφωνα με την Ποινική Δικονομία για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» κατέληξε.

«Θα τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω» - Σε αμόκ ο δράστης

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο Αιγύπτιος εισέβαλλε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας φωνάζοντας «Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω. Σήμερα θα λύσουμε τους λογαριασμούς μας», με τον 70χρονο να εκτελεί εν ψυχρώ τρία άτομα και στη συνέχεια να βάζει τέλος στη ζωή του.

Τα θύματα είναι δύο άντρες, μια γυναίκα και ο αυτόχειρας. Από τα πυρά του δράστη κατέληξε η 67χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ο πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας, ενώ ο 70χρονος Αιγύπτιος βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου με την καραμπίνα δίπλα του μετά την έφοδο της ΕΚΑΜ.

Εργαζόταν για την οικογένεια 36 χρόνια - Απολύθηκε χθες

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, άνδρας εργαζόταν τα τελευταία 36 χρόνια για την οικογένεια και απασχολούνταν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στα σπίτια που διατηρούν στην Αττική και εκτός αυτής. Πριν από κάποιο διάστημα - δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς πόσο, αλλά έχει μεσολαβήσει τουλάχιστον ένας χρόνος - του είχε ανακοινωθεί ότι δεν χρειάζονται πλέον οι υπηρεσίες του στη ναυτιλιακή και τα εξοχικά σπίτια.

Ωστόσο, του ζητήθηκε να αναλάβει τη φροντίδα της υπέργηρης μητέρας της οικογένειας, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να διαμένει μαζί τους στην έπαυλή τους στη Γλυφάδα. Μόλις χθες, Κυριακή (11/2), ο 76χρονος ενημερώθηκε ότι απολύεται και απ' αυτό το πόσο, καθώς δεν είναι πλέον απαραίτητες οι υπηρεσίες του.

Κατά την ίδια πηγή, του ζητήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού και να απομακρυνθεί οριστικά από το οίκημα, κάτι που, όπως φαίνεται, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά του. Φαίνεται ότι απολύθηκε για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και προσωπικοί λόγοι πίσω από την απομάκρυνσή του. Η οικογένεια, προς τον παρόν, λέει ότι δεν τον χρειάζονταν πλέον.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, πήρε μία καραμπίνα και ένα περίστροφο και πήγε να «ξεκαθαρίσει», όπως είπε στο σημείο της επίθεσης. Παραμένει άγνωστο το πού βρήκε τα όπλα ο άνδρας, ενώ, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, εκτός από το ότι σκότωσε δύο μέλη της οικογένειας και έναν υπάλληλο που επιχείρησε να τον αφοπλίσει, κράτησε ομήρους δύο γυναίκες που φαίνεται ότι είναι επίσης συγγενικά πρόσωπα των εφοπλιστών. Οι γυναίκες εντοπίστηκαν σώες από τις Αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider