Ματαιώνεται για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της η γαλλική αγροτική έκθεση SΙΜΑ

Δημήτρης Αντωνόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ματαιώνεται για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της η γαλλική αγροτική έκθεση SΙΜΑ
Η γαλλική εφημερίδα αγροτικού περιεχομένου Les France Agricole, ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου οτι η μεγάλη έκθεση αγροτικού μηχανολογικού εξοπλισμού SIMA 2024, που επρόκειτο να γίνει στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2024, αναβάλλεται.

Η γαλλική εφημερίδα αγροτικού περιεχομένου Les France Agricole, ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου οτι η μεγάλη έκθεση αγροτικού μηχανολογικού εξοπλισμού SIMA 2024, που επρόκειτο να γίνει στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2024, αναβάλλεται.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην 60/χρονη πορεία της, από το 1964. οπότε και λειτούργησε για πρώτη φορά με τον σημερινό της όνομα. Να σημειωθεί η πρώτη αγροτική έκθεση αυτού του είδους και μεγέθους στη Γαλλία έγινε το 1870.

Η ματαίωση είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας μεγάλων κατασκευαστών αγροτικών μηχανημάτων να συμμετάσχουν στην έκθεση, δεδομένου τόσο του «ιδιαίτερου κλίματος» που επικρατεί στο χώρο της γεωργίας, όσο και της διαφαινόμενης πτώσης των πωλήσεων αγροτικών μηχανημάτων. Τα βαρυά σύννεφα είχαν μαζευτεί ήδη από την διοργάνωση του 2022. Μόλις 153.000 επισκέπτες, 33% λιγότεροι
από την προηγούμενη διοργάνωση επισκεύθηκαν την έκθεση. Ηταν όμως δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν η πτώση του αριθμού των επισκεπτών ήταν μια νέα τάση ή αποτέλεσμα του επικρατούντος τότε κλίματος για τον κορονουιο. Πολλοί όμως εκθέτες, είχαν τότε παραπονεθεί τόσο για οργανωτικές αρρυθμίες και προβλήματα, όσο και για κτήρια που δεν πληρούσαν πια τις σύγχρονες απαιτήσεις. Φυσικά
διαμαρτυρήθηκαν και για το συνολικό κόστος που συνεπάγεται μια έκθεση στο Παρίσι.

Στην μεγαλύτερη και εγκυρότερη έκθεση μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ευρώπη την Agritechnica στο Αννόβερο της Γερμανίας, επισκέφθηκαν το προηγούμενο φθινόπωρο μισό εκατομύριο επισκέπτες. Η μεγάλη όμως απειλή για την παρισινή έκθεση είναι η ευθέως ανταγωνιστική αγροτική έκθεση που γίνεται τον ίδιο μήνα στην Μπολόνια της Ιταλίας. Πέραν του γεγoνότος οτι βρίσκεται στην καρδιά της
πλέον παραγωγικής περιοχής της Ιταλίας Emiglia Romana, με ότι σημαίνει αυτό, είναι και πολύ ποιό φθηνή, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους εκθέτες.

Ηδη από τον Ιούνιο του 2023, μεγάλη και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη Γερμανική εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων, ανακοίνωσε οτι δεν θα συμμετάσχει στην παρισινή αγροτική έκθεση, Συμπλήρωσε οτι μετά την πανδημία, η συμμετοχή του κοινού στις εκθέσεις άλλαξε και εξετάζει πλέον άλλες πρακτικές επικοινωνίας με το αγοραστικό κοινό, χωρίς να αποκλείει τη συμμετοχή σε εκθέσεις.

Βαρύ το κλίμα σε ολόκληρο το χώρο της πρωτογενούς παραγωγής και των υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες απέκλεισαν τα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου κοντά στο Μάαστριχτ

Στο τελωνείο Νίκης Φλώρινας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής

Σκυλακάκης για αγρότες: Θα ωφεληθούν άμεσα από κάποιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider