Μελόνι: Τα κονδύλια του Σχεδίου Ανάκαμψης για τον αγροτικό τομέα αυξάνονται από πέντε σε οκτώ δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μελόνι: Τα κονδύλια του Σχεδίου Ανάκαμψης για τον αγροτικό τομέα αυξάνονται από πέντε σε οκτώ δισ. ευρώ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των Ιταλών αγροτών προς την Ρώμη, που ζητούν συνάντηση με την πρωθυπουργό.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε, με δηλώσεις της από τη Σικελία, στις διεκδικήσεις των αγροτών της χώρας της και στη στάση του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται. «Τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορούν τον αγροτικό τομέα - ο οποίος για εμάς είναι ιδιαίτερης σημασίας - αυξάνονται από πέντε σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε η Μελόνι κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη της Κατάνης.

Στο μεταξύ, οι αγρότες που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων έκαναν γνωστό ότι αύριο το απόγευμα - μετά τη συνάντηση με την αστυνομική διεύθυνση της ιταλικής πρωτεύουσας - θα ανακοινώσουν πότε πρόκειται να διαδηλώσουν στη Ρώμη, πολύ πιθανόν χωρίς τρακτέρ. Τα οχήματα των αγροτών αναμένεται να φτάσουν μέχρι τις πύλες εισόδου στην Αιώνια Πόλη, απ΄όπου οι αγρότες θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τις κεντρικές οδούς της.

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε μια συνάντηση, αλλά το «κίνημα των ιταλικών τρακτέρ» απάντησε ότι πρέπει να οριστεί συνάντηση με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μελόνι: Το ιταλικό κράτος επενδύει στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πάνελ της Enel

gazzetta
gazzetta reader insider insider