Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι
Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι ανακοίνωσε πριν λίγο ότι παραιτείται από τη θέση του στο υπουργείο. Ο Σγκάρμπι είχε απασχολήσει την ιταλική επικαιρότητα λόγω του ότι παρουσίασε σεμινάρια και έκανε μαθήματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργού Πολιτισμού.

Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι ανακοίνωσε πριν λίγο ότι παραιτείται από τη θέση του στο υπουργείο. Ο Σγκάρμπι είχε απασχολήσει την ιταλική επικαιρότητα λόγω του ότι παρουσίασε σεμινάρια και έκανε μαθήματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργού Πολιτισμού. Η ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ ερευνά την όλη υπόθεση και ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τη δράση του υφυπουργού του.

Παράλληλα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο γνωστός τεχνοκριτικός ευθύνεται και για υπόθεση πλαστογραφίας του πίνακα του δέκατου εβδόμου αιώνα «η Σύλληψη του Αγίου Πέτρου», ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του. «Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε ο Βιτόριο Σγκάρμπι από το Μιλάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2024

Γερμανία: Απώλειες για την AfD και είσοδος στη Βουλή για το κόμμα «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ»

Φινλανδία: Συνεχίζονται οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις - «Φρένο» στις μεταφορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider