Ιράκ: Τρεις μαχητές οργάνωσης υποστηριζόμενης από το Ιράν σκοτώθηκαν από επίθεση drone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράκ: Τρεις μαχητές οργάνωσης υποστηριζόμενης από το Ιράν σκοτώθηκαν από επίθεση drone
Στρατεύματα των ΗΠΑ έχουν δεχθεί επιθέσεις τουλάχιστον 100 φορές στο Ιράκ και στη Συρία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο, συνήθως με ρουκέτες και drones-καμικάζι.

Τουλάχιστον τρεις παραστρατιωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον του αρχηγείου παραστρατιωτικής οργάνωσης υποστηριζόμενης από το Ιράν στην ανατολική Βαγδάτη, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters πηγές στην αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αστυνομικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως τουλάχιστον δύο ρουκέτες έπληξαν ένα κτήριο που χρησιμοποιείται από την ιρακινή παραστρατιωτική οργάνωση αλ-Νουτζάμπα'α.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε πως τρεις μαχητές της σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένου ενός ντόπιου διοικητή της αλ-Νουτζάμπα'α. Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διενήργησαν την επίθεση.

Η ιρακινή αστυνομία και πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως δεν έχουν άλλες πληροφορίες για το ποιος μπορεί να διενήργησε το πλήγμα εν αναμονή κυβερνητικής έρευνας.

Τον περασμένο μήνα οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν ανταποδοτικά αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ έπειτα από επίθεση με drone μαχητών που συνδέονται με το Ιράν η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα μέλος των δυνάμεων των ΗΠΑ και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Στρατεύματα των ΗΠΑ έχουν δεχθεί επιθέσεις τουλάχιστον 100 φορές στο Ιράκ και στη Συρία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο, συνήθως με ρουκέτες και drones-καμικάζι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλέστηκε πηγή ασφαλείας και αξιωματούχο της προσκείμενης στο Ιράν ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης Χασντ αλ-Σάαμπι, δύο μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε πλήγμα με "drone" εναντίον κτηρίου της οργάνωσής τους στη Βαγδάτη.

Η επίθεση "έθεσε στο στόχαστρο κέντρο επιμελητειακής υποστήριξης της Χασντ-αλ Σάαμπι" στο ανατολικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, ανέφερε ο αξιωματούχος ασφαλείας που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, διευκρινίζοντας πως "δύο μέλη (της Χασντ αλ-Σάαμπι) σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν". Η πηγή από το εσωτερικό της Χασντ αλ-Σάαμπι επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτόν και απέδωσε το πλήγμα στις αμερικανικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: Σε 84 αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στην Κερμάν

NATO: Νέα συνεδρίαση για την Ουκρανία στις 10 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες

Ρωσικό πετρέλαιο: Χάνεται το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στην Ινδία καθώς οι τιμές αυξάνονται

gazzetta
gazzetta reader insider insider