ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών στη Γάζα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι άσκησαν πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε διακοπεί την Παρασκευή κατά τη διάρκεια σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι άσκησαν πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε διακοπεί την Παρασκευή κατά τη διάρκεια σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Καταστήσαμε σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έπρεπε να αποκατασταθούν και είμαστε ικανοποιημένοι που έλαβε μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.

«Σκοπός είναι να διασφαλιστεί η ροή ζωτικής σημασίας πληροφοριών, να συνεχιστεί ο συντονισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας και οι οικογένειες να παραμείνουν σε επαφή», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναφέρει εάν οι ΗΠΑ είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι επικοινωνίες αυτές θα διατηρηθούν.

Η σταδιακή αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών γραμμών και του ίντερνετ ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον NetBlocks, οργανισμό που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλον τον κόσμο, καθώς και από την παλαιστινιακή εταιρία τηλεφωνίας Paltel.

Η διακοπή εμπόδιζε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να επικοινωνούν με τους οικείους τους εντός ή εκτός του παλαιστινιακού θύλακα που τελεί υπό αποκλεισμό.

Αρκετές οργανώσεις, όπως η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος και υπηρεσίες του ΟΗΕ είχαν γνωστοποιήσει ότι είχαν χάσει κάθε επαφή με το προσωπικό τους στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής του Βαρδή στο Μέγαρο - Τι άκουσε η γάτα Ιμαλαΐων και η εκδοχή του Αλέξη για το Συγκρότημα

Τα «δώρα» που έρχονται στις 27/11 για συνταξιούχους, ανασφάλιστους και δικαιούχους επιδομάτων

ΕΣΠΑ: Οι νέες δράσεις για επιδοτήσεις επιχειρήσεων και τα Ταμεία των 700 εκατ. ευρώ που έρχονται το 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider