Κλήση για ρεκόρ Γκίνες: Πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ σε οδηγό - Έτρεχε με 145 χλμ/ώρα!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλήση για ρεκόρ Γκίνες: Πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ σε οδηγό - Έτρεχε με 145 χλμ/ώρα!
Κρύος ιδρώτας έλουσε τον οδηγό όταν είδε την κλήση. Θα κυνηγήσει δικαστικά τη δικαίωσή του.

Ένας άνδρας από την Τζόρτζια των ΗΠΑ έμεινε στήλη άλατος όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων (1,3 εκατ. ευρώ)!

Ο άτυχος οδηγός ονομάζεται Κόνορ Κέιτο και μιλώντας στο WSAV-TV στη Σαβάνα, εξήγησε πως του έλαβε την κλήση αφού τον συνέλαβαν τον Σεπτέμβριο επειδή οδηγούσε με 145 χλμ/ώρα όταν το ανώτατο όριο ήταν τα 90 χλμ/ώρα. Μάλιστα, ήρθε σε επαφή με το αρμόδιο δικαστήριο πιστεύοντας ότι το ποσό ήταν τυπογραφικό λάθος, αλλά έμεινε εμβρόντητος όταν του απάντησαν πως είτε θα πρέπει να καταβάλει τα χρήματα ή να εμφανιστεί σε δίκη.

Η ιδέα του προστίμου «Super Speeder» είναι σχετικά νέα στην εν λόγω πολιτεία των ΗΠΑ και έχει ως στόχο της, να αποτρέψει τους οδηγούς από την καταπάτηση των ορίων ταχύτητας. Κάτι που κατάλαβε μάλλον με τον πιο άσχημο τρόπο ο παραβάτης οδηγός, ο οποίος κινήθηκε νομικά κατά της πολιτείας ισχυριζόμενος ότι σύμφωνα με την επικείμενη νομοθεσία, το μέγιστο ποσό για μια παράβαση ορίου ταχύτητας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο από 5.000 δολάρια. Τέτοιες ποινές, όπως η δική του, έχουν επιβληθεί μόνο σε σοβαρότατα κακουργήματα όπως ανθρωποκτονίες, εμπόριο ναρκωτικών κτλ.

Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι της Σαβάνας επισημαίνουν πως ότι όποιος «πιαστεί» να οδηγεί με ταχύτητα μεγαλύτερη από 56 χλμ/ώρα πάνω από το ανώτατο όριο, παραπέμπεται στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας της έδρας θα καθορίσει το πραγματικό ποσό στο πρόστιμο που επιβάλλεται. Πάντως, ο Τζόσουα Πίκοκ, εκπρόσωπος της πόλης, σπεύδει να ενημερώσει μιλώντας στο ΑΡ πως το πραγματικό πρόστιμο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια. «Δεν επιβάλλουμε τέτοια ποσά ούτε για να εκφοβίσουμε ούτε για να τρομάξουμε κανέναν στο δικαστήριο» διαμηνύει.

«Η πόλη χρησιμοποιεί το νέο σύστημα από το 2017. Οι προγραμματιστές που σχεδίασαν το λογισμικό που εφαρμόζεται αυτόματα σε "τεράστιες ταχύτητες", δηλαδή για οποιονδήποτε πιαστεί να τρέχει με περισσότερα από 35 μίλια, πάνω από το όριο ταχύτητας χρησιμοποίησαν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό. Εργαζόμαστε για την προσαρμογή της γλώσσας του μορφότυπου για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση» συμπλήρωσε.

Εν πάση περιπτώσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο οδηγός θα αθωωθεί στο δικαστήριο και δεν θα πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο, με τις αρχές της Τζόρτζια να επιδιώκουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους καταπατούν ή σκοπεύουν να καταπατήσουν τα όρια ταχύτητας στην πολιτεία. Ωστόσο, ανεξαρτήτως εάν οι «γκαζιάρηδες» οδηγοί τύχουν σε... καλό δικαστή, επιβαρύνονται με τα δικαστικά έξοδα και σε περίπτωση που θεωρούν κατά συρροή παραβάτες του ορίου ταχύτητας, μπορούν να οδηγηθούν μέχρι και στην φυλακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έμεινε σε πεντάστερο ξενοδοχείο για 603 ημέρες και «πιστόλιασε» τον λογαριασμό

Πώς μία 36χρονη «βούτηξε» 2,5 εκατ. ευρώ από Επιζώντα του Ολοκαυτώματος

«Βγάζω 100.000 ευρώ ετησίως και δουλεύω 8 ώρες την εβδομάδα» - Η λύση 24χρονης barista

gazzetta
gazzetta reader insider insider