Εργασιομανείς οι Έλληνες: Δουλεύουν πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα - Η εικόνα στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργασιομανείς οι Έλληνες: Δουλεύουν πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα - Η εικόνα στην ΕΕ
Οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν κατά μέσο όρο 41 ώρες την εβδομάδα κατακτώντας την… πρωτιά. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στην Πολωνία (40,4), τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία (40,2 ώρες και οι δύο)

Ο μέσος όρος της εβδομαδιαίας απασχόλησης στην Ευρώπη ποικίλλει σημαντικά, με τους Έλληνες να αποδεικνύονται... δουλευταράδες καθώς κατέχουν τις περισσότερες εργατοώρες στη «Γηραιά Ήπειρο».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη Eurostat, το 2022, οι εργαζόμενοι στην ΕΕ ηλικίας 20-64 ετών εργάζονταν 37,5 ώρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν κατά μέσο όρο 41 ώρες την εβδομάδα κατακτώντας την… πρωτιά. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στην Πολωνία (40,4), τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία (40,2 ώρες και οι δύο). Αντίθετα, η Ολλανδία είχε τη μικρότερη εβδομάδα εργασίας (33,2 ώρες), ακολουθούμενες από τη Γερμανία (35,3) και τη Δανία (35,4).

Οι μέσες ώρες εργασίας αφορούν εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης. Συνεπώς, τα διαφορετικά ποσοστά εργαζομένων μερικής απασχόλησης στις διάφορες χώρες επηρεάζουν τα αποτελέσματα, εκτός από τη διαφορετική νόμιμη και συνήθη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας. Οι ώρες εργασίας αναφέρονται στον αριθμό των ωρών εβδομαδιαίως που συνήθως εργάζονται στην κύρια εργασία τους. Είναι η μέση τιμή των πραγματικών ωρών εργασίας ανά εβδομάδα για μια μακρά περίοδο αναφοράς, εξαιρουμένων των εβδομάδων κατά τις οποίες παρατηρείται απουσία από την εργασία (π.χ. διακοπές, άδειες, απεργίες).

Τα νέα στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν τη μεγάλη απόκλιση στις μέσες ώρες εργασίας σε όλη την Ευρώπη, ειδικά από τη στιγμή που ο κορονοϊός καθιέρωσε την τηλεργασία, με ορισμένες εταιρίες να διατηρούν ακόμη την εξ' αποστάσεως εργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Χαμηλότερο το κόστος για τις ελληνικές τράπεζες έναντι των ευρωπαϊκών από μια αλλαγή στο MRR

CEO Deutsche Bank: H Γερμανία θα καταλήξει ο «άρρωστος» της Ευρώπης εάν δεν αλλάξει

«Overweight» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Διαχειρίσιμο το κόστος των πλημμυρών - Αυξάνει τις τιμές στόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider