Γέλεν: Μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Παγκόσμια Τράπεζα και Κίνα στην ατζέντα της Αμερικανίδας ΥΠΟΙΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Παγκόσμια Τράπεζα και Κίνα στην ατζέντα της Αμερικανίδας ΥΠΟΙΚ
Στις συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ θα θέσει συζητήσει επίσης, νέους τρόπους περιορισμού των εσόδων της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν αναμένεται να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την Παγκόσμια Τράπεζα, να συναντηθεί με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους και να συζητήσει νέους τρόπους περιορισμού των εσόδων της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου, σε ένα διεθνές ταξίδι εννέα ημερών που θα ξεκινήσει την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γέλεν θα περάσει πέντε ημέρες στο Μαρακές του Μαρόκου, όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιούν τις ετήσιες συνεδριάσεις τους. Στις 20 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να δώσει μια ομιλία για τις μεταρρυθμίσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 11 Οκτωβρίου.

Η ατζέντα μεταρρυθμίσεων που προωθούν οι ΗΠΑ περιλαμβάνει τη δέσμευση περισσότερων χρημάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα, για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και την παρότρυνση άλλων χωρών να κάνουν το ίδιο.

Οι συνεδριάσεις του ΔΝΤ θα μπορούσαν επίσης να δώσουν στην Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Κινέζους ομολόγους της, αν και δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί σχετικές συναντήσεις.

Οι δεσμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες, και οι οικονομικές σχέσεις, ειδικότερα, έχουν ξεπαγώσει από τότε που η Yellen επισκέφθηκε το Πεκίνο τον Ιούλιο - την πρώτη της επίσκεψη εκεί ως υπουργός Οικονομικών.

Οι δεσμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες, και οι οικονομικές σχέσεις, ειδικότερα, έχουν ξεπαγώσει από τότε που η Γέλεν επισκέφθηκε το Πεκίνο τον Ιούλιο - στην πρώτη της επίσκεψη εκεί ως υπουργός Οικονομικών.

Έκτοτε, οι δύο πλευρές ενίσχυσαν την επικοινωνία για οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα και δημιούργησαν δύο ομάδες εργασίας για να συζητούν τέτοια θέματα. Μια επίσκεψη κορυφαίων Κινέζων αξιωματούχων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ στην Καλιφόρνια τον επόμενο μήνα, εάν η Γέλεν μπορέσει να διατηρήσει την προσέγγιση σε τροχιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Άρση του εμπάργκο στις περισσότερες εξαγωγές ντίζελ

Η Σνάμπελ της ΕΚΤ δεν αποκλείει κι άλλες αυξήσεις των επιτοκίων

Καμπανάκι Scope Ratings για Ιταλία: Οι αυξήσεις στο έλλειμμα απειλούν την πιστοληπτική της ικανότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider