Δίωξη για πλημμέλημα στον οδηγό του βυτιοφόρου που πήρε φωτιά στην Εθνική Οδό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίωξη για πλημμέλημα στον οδηγό του βυτιοφόρου που πήρε φωτιά στην Εθνική Οδό
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του οδηγού του βυτιοφόρου που παραδόθηκε χθες στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. για εμπρησμό από αμέλεια.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του οδηγού του βυτιοφόρου που παραδόθηκε χθες στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. για εμπρησμό από αμέλεια.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου, καθώς φαίνεται πως η φωτιά προήλθε από μηχανολογική βλάβη. Το όχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κ.λπ.).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε, επίσης, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.

Το χρονικό

Με μία εξαιρετικά λεπτή επέμβαση για να μην κινδυνεύσει κανείς, έγινε η μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου απο το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά στην εθνική οδό Κορίνθου – Αθηνών. Το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη με ωστικό κύμα εκατοντάδων μέτρων.

Και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου σχηματίστηκαν ουρές ατελείωτων χιλιομέτρων. Για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσε να ανοίξει η εθνική προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Άνδρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής έδωσαν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονται στο μποτιλιάρισμα.

Ώρα 6:30 το απόγευμα και η Εθνική Οδός – σε όλο της το μήκος – έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ. Η κάμερα ΕΡΤ με τον οπερατέρ Ραφαήλ Μποφίλιο κατέγραψε καρέ – καρέ τις σχετικές εικόνες. Λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα το μποτιλιάρισμα έχει φτάσει στα διόδια του Σπαθοβουνίου στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα. Η κατάσταση ήταν απελπιστική

Επτάμισι τόνους υγραερίου μετέφερε το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά. Κατασβέστηκε άμεσα και οι Αρχές άφησαν το αέριο να διαφύγει αργά στην ατμόσφαιρα, υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής.

Η επιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30, όταν και άρθηκαν και οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοκαΐνη βάρους 64 κιλών εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο στο Λιμάνι του Πειραιά

ΤτΕ: Στα 2,178 δισ. ευρώ το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης

Πτώση 17,2% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider