Η Κίνα σκέφτεται ένα «πλαφόν» 2 ωρών ανά ημέρα για τη χρήση smartphones στους ανήλικους 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα σκέφτεται ένα «πλαφόν» 2 ωρών ανά ημέρα για τη χρήση smartphones στους ανήλικους 
Τα παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών αλλά κάτω των 16 ετών μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους το πολύ μία ώρα την ημέρα.

Η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει την επιβολή ενός «πλαφόν» ώστε οι ανήλικοι πολίτες της χώρας να μην περνούν πάνω από 2 ώρες ανά ημέρα μπροστά από τα smartphones, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εισήγηση που έχει κάνει η ρυθμιστική αρχή κυβερνοασφάλειας της Κίνας (CAC) φανερώνει την πρόθεση του Πεκίνου να επεκτείνει τους ελέγχους στην ψηφιακή ζωή των πολιτών της χώρας.

Το σχέδιο της CAC αποτελεί μια ευρύτερη προσπάθεια των κινεζικών αρχών να περιορίσουν και να αποτρέψουν τον εθισμό των ατόμων κάτω των 18 ετών στις εφαρμογές και τα smartphones. Το 2021, η Κίνα εισήγαγε κανονισμό που περιόριζε τους εφήβους κάτω των 18 ετών να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα.

Έλεγχος του περιεχομένου

Οι κανόνες που συντάχθηκαν απαιτούν τα smartphones να διαθέτουν μια «λειτουργία ανηλίκων» για άτομα κάτω των 18 ετών, η οποία θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη κατά την ενεργοποίηση της συσκευής, είτε ως εικονίδιο στην αρχική οθόνη είτε στις ρυθμίσεις συστήματος της συσκευής.

Η λειτουργία ανηλίκων θα επιτρέπει στους γονείς να διαχειρίζονται τι βλέπουν τα παιδιά τους και θα επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να προβάλλουν περιεχόμενο με βάση την ηλικία του χρήστη. Σύμφωνα με την CAC, στα παιδιά κάτω των 3 ετών θα πρέπει να προβάλλονται τραγούδια και περιεχόμενο με επίκεντρο τον ήχο.

Τα παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών μπορούν να εκτίθενται σε εκπαιδευτικό και ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Η CAC προειδοποίησε τις διαδικτυακές επιχειρήσεις να μην παρέχουν υπηρεσίες που προκαλούν εθισμό ή είναι επιζήμιες για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Χρονικοί περιορισμοί

Το πλάνο της CAC χωρίζει τα παιδιά σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και επιβάλλει διαφορετικούς περιορισμούς ανάλογα με την ηλικία τους.

Τα παιδιά κάτω των 8 ετών θα πρέπει να περιορίζονται σε 40 λεπτά την ημέρα το πολύ στο smartphone τους. Τα παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών αλλά κάτω των 16 ετών μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους το πολύ μία ώρα την ημέρα.

Τα παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο το πολύ για δύο ώρες.

Ένα κινητό δεν πρέπει να παρέχει καμία υπηρεσία στα παιδιά από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. της επόμενης ημέρας, σύμφωνα με το σχέδιο κανονισμών.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις από αυτά τα χρονοδιαγράμματα, καθώς τα ρυθμιζόμενα εκπαιδευτικά προϊόντα ή οι εφαρμογές υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δεν περιορίζονται.

Ο γονέας πρέπει να επαληθεύει τις προσπάθειες να βγάλει μια συσκευή από τη λειτουργία ανηλίκων.

Οι κανόνες της Κίνας δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί και είναι ανοικτοί σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρά την απαγόρευση στην Κίνα, οι συναλλαγές της Binance έφτασαν τα 90 δισ. δολάρια σε ένα μήνα

Rakuten: «Μπάσιμο» της ιδιοκτήτριας του Viber στην τεχνητή νοημοσύνη, με την OpenAI

gazzetta
gazzetta reader insider insider