Δήμαρχος Λαυρεωτικής: «Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα στη Σαρωνίδα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήμαρχος Λαυρεωτικής: «Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα στη Σαρωνίδα»
«Σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών δόθηκε ολονύχτια μάχη από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε πριν από λίγο, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

«Σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών δόθηκε ολονύχτια μάχη από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε πριν από λίγο, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Αναφορικά με το μέτωπο της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας, τόνισε ότι αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες, ενώ αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν 230 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο.

Στο Καπαρέλι Βοιωτίας η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, ενώ στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ LIVE THN ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Παράλληλα, χαρακτηριστική η εκτίμηση του Δημάρχου Λαυρεωτικής, που ανέφερε πως έχουν καεί περισσότερα από 30.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή «κάτι που σημαίνει η βορεινή πλευρά και η νότια πλευρά στο Πάνιο Όρος με πάρα πολλούς οικισμούς, αρχικά Πέτα και Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά Ανάβυσσος, Σαρωνίδα Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, Σάκκα και Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο» όπως υπογράμμισε ο κ. Λουκάς στο ΟΡΕΝ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσπάθειες κατάσβεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημείωσε ότι «καιγόταν η Φέριζα και η Σάκκα, το μέλημα μας ήταν να μην πάει η φωτιά στον δρυμό Καμάριζας-Σουνίου κάτι που τελικά καταφέραμε».

«Ευτυχώς που δεν καήκαμε»

Την ίδια στιγμή είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει κάτοικος του Νέου Κουβαρά. «Έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω», ανέφερε στο MEGA.

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό», συμπλήρωσε. «Ήμασταν stand by, εδώ την βγάλαμε όλη τη νύχτα εδώ», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ράλι μέχρι τέλος του έτους βλέπει η αγορά -Τι θα σήμαινε αυτό για την Ελλάδα

Γρατσία (Kleopas Alliott): Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα

Hellenic Train: Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα του προαστιακού Άνω Λιόσια-Κιάτο λόγω της πυρκαγιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider