Μπάιντεν: «Εντελώς παράνομη» η σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπάιντεν: «Εντελώς παράνομη» η σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου στη Ρωσία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε σήμερα για ακόμη μια φορά τη σύλληψη του αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκερσκόβιτς στη Ρωσία, ως υπόπτου για «κατασκοπεία», χαρακτηρίζοντάς την «εντελώς παράνομη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε σήμερα για ακόμη μια φορά τη σύλληψη του αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκερσκόβιτς στη Ρωσία, ως υπόπτου για «κατασκοπεία», χαρακτηρίζοντάς την «εντελώς παράνομη».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι εντελώς παράνομο αυτό που συμβαίνει», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Aμερικανός πρόεδρος είπε ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς χθες Δευτέρα να επικοινωνήσει με την οικογένεια του φυλακισμένου δημοσιογράφου και ότι θα προσπαθούσε εκ νέου στη διάρκεια της πτήσης του με προορισμό το Μπέλφαστ, όπου θα τιμήσει την 25η επέτειο από την ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, με την οποία μπήκε τέλος στην πολυετή αιματοχυσία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο δημοσιογράφος της WSJ συνελήφθη την 29η Μαρτίου στο Γεκατερίνμπουργκ από άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας. Θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 29 Μαΐου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εφόσον κριθεί ένοχος για κατασκοπεία.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε επισήμως χθες Δευτέρα «παράνομη» την κράτηση του Έβαν Γκερσκόβιτς, αναθέτοντας έτσι τον φάκελο της υπόθεσης στον ειδικό απεσταλμένο για περιπτώσεις ομηρίας Ρόστερ Κάρστενς. Η εξέλιξη αυτή «αλλάζει τη δυναμική», υποστήριξε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσιτή στέγη: Πού μπορεί και πού δεν μπορεί να παρέμβει η ΕΕ

Επιστροφή ενοικίου: Διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ για να μην χάσουν την ενίσχυση οι φορολογούμενοι

Από το γκισέ στο κινητό: Η μάχη για την επόμενη μέρα της τραπεζικής

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider