Πακιστάν: "Τρομοκράτες" που επιχειρούσαν από το Ιράν σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακιστάν: "Τρομοκράτες" που επιχειρούσαν από το Ιράν σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες
Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το συμβάν, αλλά οι υποψίες πέφτουν σε οργανώσεις Βαλούχων ανταρτών.

Ο στρατός του Πακιστάν δήλωσε σήμερα πως επιτιθέμενοι από το Ιράν σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες του που πραγματοποιούσαν συνοριακή περιπολία.

«Ομάδα τρομοκρατών που επιχειρούσαν από την ιρανική πλευρά επιτέθηκαν σε συνοριακή περίπολο των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούσε κατά μήκος των συνόρων Πακιστάν-Ιράν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Το συμβάν έλαβε χώρα στον τομέα Κεχ στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν, που μοιράζεται μακρά σύνορα ανομίας με το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Ο στρατός δήλωσε πως οι πακιστανικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με το Ιράν προκειμένου να εξεύρουν τρόπους ώστε να αποτραπούν τέτοια συμβάντα στο μέλλον.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το συμβάν.

Οργανώσεις Βαλούχων ανταρτών στην περιοχή λένε πως μάχονται για μεγαλύτερο μερίδιο στους περιφερειακούς πόρους. Οι οργανώσεις των Βαλούχων επιχειρούν και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η επαρχία είναι πλούσια σε μεταλλεύματα και έχει επίσης το λιμάνι Γκουαντάρ, το οποίο αναπτύσσεται με κινέζικα χρήματα στο πλαίσιο της επένδυσης ύψους 65 δισ. δολαρίων του Πεκίνου στο Πακιστάν για το σχέδιο "Μία ζώνη, ένας δρόμος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider