Απεργιακός «πυρετός» την Τετάρτη: Χωρίς τρένα, προαστιακό, λεωφορεία, τρόλεϊ, πλοία - Κλειστά τα σχολεία, κατεβάζει ρολά το Δημόσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργιακός «πυρετός» την Τετάρτη: Χωρίς τρένα, προαστιακό, λεωφορεία, τρόλεϊ, πλοία - Κλειστά τα σχολεία, κατεβάζει ρολά το Δημόσιο
Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο - Ποια ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο

Συνεχίζεται η απεργία στα τρένα και τον προαστιακό μέχρι και τις 8/2/2023 με αποφάσεις που έλαβαν τα σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ).

Όπως αναφέρουν, αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».

Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ τονίζει ότι: «προκηρύσσει 48ωρη απεργία για τις 7 και 8 Μαρτίου 2023, προκειμένου να διατρανώσουμε την θέση μας ότι ο Σιδηρόδρομος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός με ασφάλεια και προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου. Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν θα μετέχουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται και συμμετέχουν στα οχήματα βοήθειας και αποκατάστασης των βλαβών από την σύγκρουση».

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζομένοι.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος. «Απαιτούμε ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών» δηλώνουν οι εργαζόμενοι .

Απεργία στα σχολεία

Την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου ανακοίνωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ζητώντας «να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη».

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στον Πειραιά την Τετάρτη, με την ΠΕΝΕΝ να ανακοινώνει απεργία - καταγγέλοντας την διαχρονική εγκληματική πολιτική, η οποία απαξίωσε τα δημόσια ΜΜΜ.

Ρολά κατεβάζει το Δημόσιο

Παράλληλα, ρολά κατεβάζει το Δημόσιο, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, καθώς η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στη σκιά της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε η ΑΔΕΔΥ, η εκτελεστική της επιτροπή, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών», όπως σημειώνεται.

Μάλιστα, διοργανώνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα, και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις, όπως και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κηρύττει απεργία, για εκείνη την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο βρίσκεται στο Λονδίνο και έχει τιμή 280 εκατ. ευρώ

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Έως 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο του e-learning προγράμματος «Οικονομικά του Blockchain»

Τέμπη: Τα 4 πρόσωπα - «κλειδιά» και ο ρόλος τους στην πολύνεκρη σύγκρουση

gazzetta
gazzetta reader insider insider