Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κάθειρξη 8 ετών αποφάσισε το δικαστήριο αλλά και ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κάθειρξη 8 ετών αποφάσισε το δικαστήριο αλλά και ελεύθερος μέχρι το Εφετείο
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος ποινή βάσης είναι τα έξι χρόνια για την πρώτη πράξη και δύο χρόνια για την δεύτερη πράξη.

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος ποινή βάσης είναι τα έξι χρόνια για την πρώτη πράξη και δύο χρόνια για την δεύτερη πράξη.

Να παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο αποφάσισε για τον Πέτρο Φιλιππίδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε να έχει αναστελλουσα δύναμη η έφεση του καταδικασθέντος σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού.

Το δικαστήριο όρισε περιοριστικούς όρους για τον ηθοποιό επιβάλλοντας απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η εισαγγελική πρόταση που αποδέχθηκαν οι δικαστές θεώρησε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του Φιλιππίδη στο δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων .Οι καταγγελόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η κ. Στέλλα Στόγια, η οποία συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε στην απολογία του πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η Εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι δικαστές μετά από πολύωρη σύσκεψη τον έκριναν ένοχο για τις απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Αντιθέτως, το δικαστήριο , κατέληξε ομόφωνα πως δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία του βιασμού κατά συναδέλφου του το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέτρος Φιλιππίδης: Ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού - Αθώος για τον βιασμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider