Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία και τη Συρία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία και τη Συρία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στη Συρία και την Τουρκία, οι οποίες επλήγησαν από έναν ισχυρό σεισμό 7,8 βαθμών, από τον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 670 άνθρωποι και τραυματίστηκαν χιλιάδες και στις δύο χώρες.

Η Ρωσία, στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία στη χώρα. Ο Πούτιν έχει εξάλλου καλές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες και την ευρεία καταστροφή που προκάλεσε ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα σας», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του προς τον Ερντογάν.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ξεχωριστά ο Πούτιν δήλωσε στον Άσαντ ότι η Ρωσία μοιράζεται «τη λύπη και τον πόνο όσων έχασαν αγαπημένους τους» και έχει ήδη επισημάνει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στη Δαμασκό.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές υποδομές στη Συρία δεν έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας στην Ελλάδα: Οι 5 κλάδοι με μισθούς άνω των 2.000 ευρώ

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο μάτι τη φέτα μας και την ιταλική παρμεζάνα;

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πρώτο AI Μουντιάλ και η νέα εποχή του ποδοσφαίρου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider