Υπ. Ανάπτυξης: Έντονο ενδιαφέρον για το ΣΔΙΤ για τα δικαστικά μέγαρα Λαμίας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων

Newsroom
Μοιράσου το
Υπ. Ανάπτυξης: Έντονο ενδιαφέρον για το ΣΔΙΤ για τα δικαστικά μέγαρα Λαμίας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Έληξε η προθεσμία την Δευτέρα 30/01/2023 της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου, νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων και συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ». Για το εν λόγω έργο, το οποίο θα προχωρήσει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα υπεβλήθησαν 5 Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης σε δελτίο Τύπου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης, ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των δικαστικών μεγάρων Λαμίας και Βόλου, της νέας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας καθώς και την ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων. Βασικός σκοπός του έργου είναι: α) ο εκσυγχρονισμός των υποδομών για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, β) η αναβάθμιση της εικόνας των δικαστικών μεγάρων, γ) η αποκατάσταση της στέγασης δικαστικών λειτουργιών που βρίσκονται σε παλαιωμένα κτήρια, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς και κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και δ) η συγκέντρωση των υπηρεσιών.

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου ΣΔΙΤ θα συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την λειτουργία των υπηρεσιών. Τόσο ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων χώρων των δικαστηρίων και η ανέγερση νέων όσο και η συνεπαγόμενη βελτίωση των παρεχόμενων δικαστικών υπηρεσιών θα έχουν πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, αναβαθμίζοντας την εικόνα των δικαστικών μεγάρων αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσφορές στις 28 Φεβρουαρίου στο ΣΔΙΤ ύδρευσης Κέρκυρας των 255 εκατ. ευρώ

Κτιριακές Υποδομές: Ανακαινίζεται το ιστορικό διατηρητέο μνημείο του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Real Estate: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στα Logistics – Τα ενοίκια, οι αποδόσεις και οι νέες επενδύσεις 250.000 τ.μ.