Μπρατάκος: Καταφέραμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρατάκος: Καταφέραμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών
Καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, σε εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ.

«Καταφέραμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, σε εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και θέτοντας τους στόχους του κόμματος για την επόμενη περίοδο, ενόψει των εκλογών.

«Πάμε, δυνατά, για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον οραματιστή, τον μεταρρυθμιστή και πρόεδρο του κόμματος μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Μπρατάκος και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η κοινωνία απεχθάνεται τη μη κανονικότητα. Όλοι αυτοί που προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια μέσα από την τοξικότητα, τη λάσπη και τα ψεύδη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της εκλογικής ήττας».

Ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, ανά τομέα, επισημαίνοντας ως επιτεύγματα της κυβέρνησης, την αύξηση των εξαγωγών πέρυσι κατά 40% και τη μείωση της ανεργίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της νεολαίας και των αγροτών, τη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση της πρόνοιας και της στέγασης, την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, κά.

«Καταφέραμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια. Καταφέραμε να παρέχουμε ασφάλεια, σταθερότητα και σιγουριά στην ελληνική κοινωνία. Καταφέραμε να κερδίσουμε την αναγνώριση και το σεβασμό των εταίρων μας στην Ευρώπη. Να δώσουμε μια νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία, με χειροπιαστό μέρισμα για όλους τους πολίτες. Μέσα σε τρεισήμισι χρόνια πετύχαμε να αφήσουμε πίσω μας σχεδόν μια δεκαετία ύφεσης και οπισθοδρόμησης», είπε.

Ο κ. Μπρατάκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε αποτελεσματικά, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της συγκυρίας, της πανδημίας του κορονοϊού, της ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα της κοινωνίας και πρόσθεσε: «Πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα ήταν παράδειγμα προς αποφυγή. Σήμερα η χώρα μας έχει γίνει μια θετική εξέλιξη. Συνεχίζουμε να προχωράμε με σταθερότητα, με ασφάλεια και με ψηλά το κεφάλι. Αυτό το έργο έχει συγκεκριμένη σφραγίδα. Έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού μας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Μπρατάκος σημείωσε, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» απέναντι και στις σημερινές προκλήσεις που απασχολούν την κοινωνία και κάλεσε όλα τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν τη μάχη για να μεταδοθεί στους πολίτες το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη τετραετία, για καλύτερους μισθούς, για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από το 2024, για ενίσχυση της παιδείας και της υγείας, για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, για την απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κά.

«Όσο και αν κάποιοι θα το ήθελαν η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω. Δε γυρίζει πίσω στην ανευθυνότητα, στον τυχοδιωκτισμό, αλλά και στις ψευδαισθήσεις» επεσήμανε ο κ. Μπρατάκος και πρόσθεσε: «Οι πολίτες αναζητούν τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την προοπτική. Και γνωρίζουν καλά, ποιος μπορεί να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ποιος μπορεί να κάνει πράξη την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει τους όρους προόδου και ευημερίας για όλους . Και είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην κάλπη. Πάμε να επικρατήσουμε με τις προτάσεις μας για το μέλλον του τόπου. Πάμε να επικρατήσουμε και να απομονώσουμε την τοξικότητα και τα ρυπαρά κυκλώματα του ΣΥΡΙΖΑ και του λαϊκισμού. Πάμε, λοιπόν, δυνατά, για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον οραματιστή, τον μεταρρυθμιστή και πρόεδρο του κόμματος μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάμε δυνατά για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ούτε μια ψήφος χαμένη για τη ΝΔ από την πρώτη κάλπη, τόνισε ο Π. Μαρινάκης

«Δε θα κριθούν όλα στις δεύτερες κάλπες, θα κριθούν την πρώτη Κυριακή, δεν πρέπει να έχουμε ούτε μια ψήφο χαμένη» τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης στην Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ «προσπαθούν να επενδύσουν στη χαλαρή ψήφο στις πρώτες κάλπες», αξιοποιώντας και τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, αν και σημείωσε ότι «η κυριαρχία της ΝΔ δεν αμφισβητείται» και συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι στην πρώτη κάλπη κρίνονται όλα. Στην πρώτη κάλπη θα κριθεί ο πρωθυπουργός της χώρας για τα τέσσερα επόμενα χρόνια, στην πρώτη κάλπη με τη διαφορά που θα υπάρξει θα κριθεί η κατεύθυνση της χώρας και όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό μας στην πρώτη κάλπη τόσο θα ελαχιστοποιηθεί ο εξής κίνδυνος. Θέλω την προσοχή σας. Προσπαθούν να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων. Προσπαθούν να ενωθούν δυνάμεις, οι οποίες υποθήκευσαν την περιουσία της χώρας για πολλές δεκαετίες, ούτως ώστε να ανατρέψουν όλα όσα έγιναν αυτά τα χρόνια. Δεν έχουν ιδεολογία, μόνη τους ιδεολογία είναι η καρέκλα… Ο μόνος τρόπος να μη γίνει αυτό είναι να πάρουμε το ποσοστό που μας αξίζει, όπως θα το πάρουμε και τη δεύτερη Κυριακή».

«Να μη συμβιβαζόμαστε με κανένα αποτέλεσμα, δε μας αξίζει να είναι χαμηλά ο πήχης» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης και αναφέρθηκε σε όλα όσα πέτυχε η κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες, στην οικονομία και την ανάπτυξη, στη μείωση της φορολογίας, στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στα έργα υποδομής, στην κοινωνική πολιτική, καλώντας τα μέλη και στα στελέχη να απευθυνθούν σε μη ψηφοφόρους του κόμματος, ώστε να αυξηθεί το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ.

«Ό,τι έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα χρόνια της πανδημίας, που δεν είναι μακρινά, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τα μέτρα κατά της πανδημίας με το υποδειγματικό σύστημα εμβολιασμού, με τον μηχανισμό είσπραξης των υπερκεδρών των εταιριών έχει γίνει πολιτική της Ευρώπης. Πρωταγωνίστησε στο πλαφόν στο φυσικό αέριο. Πότε ξανά, Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο πρωταγωνιστής των μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη;» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Το 2019 οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μια προοπτική, πολύ σημαντική. Η ψήφος του 2023, κατ εμέ, θα είναι ακόμη πιο σημαντική, το μήνυμα θα είναι ακόμη πιο μεγάλο. Θα είναι μια ψήφος επιβράβευσης και μια ψήφος ελπίδας για τα χρόνια που έρχονται».

Στην εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας της ΝΔ παραβρέθηκαν και μίλησαν επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, οι βουλευτές του κόμματος Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Ε. Ράπτη, Δ. Κούβελας, Σ. Αναστασιάδης, Α. Ευθυμίου, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Πατσέας, ενώ χαιρέτισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κ. Μακεδονίας Μελίνα Δερμεντζοπούλου. Τις εργασίες της πολιτικής ακαδημίας παρακολούθησαν μέλη του κόμματος και της νεολαίας, στελέχη της αυτοδιοίκησης, κά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider