Καλιφόρνια: Στους 10 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Μοντερέϊ Παρκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλιφόρνια: Στους 10 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Μοντερέϊ Παρκ
'Ενας άνδρας με πολυβόλο όπλο άρχισε να πυροβολεί. Ο ένοπλος είχε πολλά φυσίγγια μαζί του. Μόλις τα πυρομαχικά τελείωναν, ξαναγέμιζε. 

Τελευταία ενημέρωση: 20:25

Σε 10 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Μόντερέϊ Παρκ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μετά από φεστιβάλ για το νέο Σεληνιακό Έτος των Κινέζων το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας, βράδυ Σαββάτου τοπική ώρα).

Ο δράστης πιστεύεται ότι είναι από 30 έως 50 ετών, βάσει της περιγραφής αυτοπτών μαρτύρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

Η κατάσταση των δέκα τραυματιών από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Μόντερεϊ Παρκ, στην Καλιφόρνια, είναι από σταθερή έως κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης προσθέτοντας ότι πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες σκοτώθηκαν στην σφαγή, οι ηλικίες τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Σημειώνεται πως το Μοντερέϊ Παάρκ βρίσκεται 16 χλμ μακριά από το κέντρο του Λος Άντζελες και έχει μεγάλο αριθμό Κινέζων πολιτών.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τραυματίες σε φορεία να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρα. Γύρω από το σημείο των πυροβολισμών -αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα κλαμπ χορού- η αστυνομία φρουρεί δρόμους που έχει αποκλείσει, όπως φαίνεται στα βίντεο.

«Η καρδιά μας πηγαίνει σ' αυτούς που έχασαν αγαπημένους απόψε στη γειτονική μας πόλη, το Μόντερεϊ Πάρκ, από πυρά εναντίον του πλήθους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o δημοτικός αξιωματούχος του Λος Άντζελες Κένεθ Μεχία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν παρευρεθεί νωρίτερα στους εορτασμούς για το κινεζικό Νέο Έτος.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ιδιοκτήτης εστιατορίου κατά μήκος του δρόμου που έγιναν οι πυροβολισμοί δήλωσε ότι είδε τρία άτομα να σπεύδουν στο εστιατόριο και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα. Τα άτομα του είπαν ότι ένας άνδρας με πολυβόλο όπλο άρχισε να πυροβολεί. Ο ένοπλος, ανέφεραν, είχε πολλά φυσίγγια μαζί του. Μόλις τα πυρομαχικά τελείωναν, ξαναγέμιζε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Πολλά θύματα» απο πυροβολισμούς στο Μοντερέϊ Παρκ της Καλιφόρνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider