25 εκατομμύρια δολάρια σε Ουκρανούς στρατιώτες από την πώληση του Mudryk στην Τσέλσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
25 εκατομμύρια δολάρια σε Ουκρανούς στρατιώτες από την πώληση του Mudryk στην Τσέλσι
Πηγή: Getty Images
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν 25 εκατομμύρια δολάρια από τον πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας για την πώληση του ποδοσφαιριστή Mykhaylo Mudryk στην ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν 25 εκατομμύρια δολάρια από τον πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας μέσω της πώλησης του ποδοσφαιριστή Mykhaylo Mudryk στην ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι.

Ο δισεκατομμυριούχος Rinat Akhmetov, ιδιοκτήτης της Σαχτάρ Ντονέτσκ, ανακοίνωσε τη δωρεά τη Δευτέρα αφού συμφώνησε να πουλήσει τον Mudryk για περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, συν ένα πιθανό μπόνους 30 εκατομμυρίων, ποσό ρεκόρ για ουκρανική ομάδα.

Ο βιομήχανος Akhmetov, στον οποίο ανήκει, μεταξύ άλλων, η χαλυβουργία Azovstal που καταστράφηκε από την επίθεση της Ρωσίας στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη, μετακίνησε τη Σαχτάρ από την έδρα της μετά την κατάληψη του Ντόνετσκ από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο το 2014.

«Διαθέτω 25 εκατομμύρια δολάρια σήμερα για να βοηθήσω τους στρατιώτες μας, τους υπερασπιστές μας και τις οικογένειές τους», είπε ο Akhmetov. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες «από την παροχή ιατρικής και προσθετικής θεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης μέχρι την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων», είπε.

Από την άλλη πλευρά της συμφωνίας είναι η Τσέλσι, η οποία πουλήθηκε από τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά και τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Φώτο: Getty images/Ideal

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το bitcoin ανεβαίνει τόσο το 2023;

Οι 7 προϋποθέσεις για να «πετύχει» το ψηφιακό ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider