ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς υπόσχονται συνεργασία για ημιαγωγούς και ενάντια στα ναρκωτικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς υπόσχονται συνεργασία για ημιαγωγούς και ενάντια στα ναρκωτικά
Στη βιομηχανία εδώ και καιρό κυριαρχεί η Ασία και τα προβλήματα κατά την πανδημία της COVID-19 προκάλεσαν χάος στις εφοδιαστικές αλυσίδες της Βόρειας Αμερικής.

Οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς θα λάβουν μέτρα για να προωθήσουν τη βιομηχανία ημιαγωγών της Βόρειας Αμερικής, να ενισχύσουν τη συνεργασία για την εξάλειψη θανατηφόρων ναρκωτικών και να βελτιωθούν οι νόμιμες οδοί για μετανάστες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σε δήλωση που εκδόθηκε για να συμπέσει χρονικά με τη σύνοδο ηγετών Βόρειας Αμερικής στην Πόλη του Μεξικού, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι τρεις χώρες θα οργανώσουν στις αρχές του 2023 ένα φόρουμ ημιαγωγών για να αυξήσουν τις επενδύσεις στη στρατηγική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Αυτό θα σημαίνει τον συντονισμό της χαρτογράφησης των εφοδιαστικών αλυσίδων ημιαγωγών προκειμένου να εντοπίζονται οι ανάγκες και οι επενδυτικές ευκαιρίες στην κατασκευή τσιπ που χρησιμοποιούνται στα πάντα, από τα τηλέφωνα έως την άμυνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στη βιομηχανία εδώ και καιρό κυριαρχεί η Ασία και τα προβλήματα κατά την πανδημία της COVID-19 προκάλεσαν χάος στις εφοδιαστικές αλυσίδες της Βόρειας Αμερικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Μεξικανός ομόλογός του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό έχουν δεσμευθεί να εμβαθύνουν την περιφερειακή οικονομική ενοποίηση καθώς ετοιμάζονται για τη σημερινή τριμερή τους συνάντηση.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου από στερεά απόβλητα και λύματα τουλάχιστον κατά 15% έως το 2030 από τα επίπεδα του 2020. Θα δημιουργήσουν επίσης μια εικονική πλατφόρμα για να παρέχουν στους μετανάστες βελτιστοποιημένη πρόσβαση σε νόμιμες οδούς. «Αυτό θα δώσει σε δυνητικούς μετανάστες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να έλθουν στο Μεξικό, στις ΗΠΑ και στον Καναδά νομότυπα –γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανό το να χρειαστούν να βασιστούν σε διακινητές», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Αναφορικά με τις προσπάθειες για πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι με βάση τον Διάλογο για τα ναρκωτικά στη Βόρεια Αμερική (NADD), οι τρεις σύμμαχοι θα υιοθετήσουν ένα «επικαιροποιημένο στρατηγικό πλαίσιο» για να αντιμετωπίσουν τις απειλές που θέτουν οι απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΟΣΑ: Εύσημα για την πρόοδο και 14 συστάσεις προς την Ελλάδα – Αυξήστε το φόρο στα μερίσματα για ελαφρύνσεις στην μεσαία τάξη

Μητσοτάκης-ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα θετική έκπληξη της Ευρώπης - Θα υπάρξει σύγκλιση των μισθών με τους ευρωπαϊκούς

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεσμεύονται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider