Βρετανία: Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion ανακοινώνουν ότι αλλάζουν τακτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion ανακοινώνουν ότι αλλάζουν τακτική
Η ακτιβιστική οργάνωση δεσμεύτηκε ότι θα πάψει να προκαλεί προβλήματα στο κοινό και τις επιχειρήσεις.

Η περιβαλλοντική ακτιβιστική ομάδα Extinction Rebellion ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει προσωρινά να χρησιμοποιεί τακτικές που προκαλούν δημόσια αναστάτωση στη Βρετανία και που κατά την τελευταία τετραετία έχουν προκαλέσει οργή στις επιχειρήσεις και προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, γιατί "ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει".

Εκατοντάδες ακτιβιστές της ομάδας αυτής έχουν συλληφθεί επειδή έχουν εμποδίσει την κίνηση, έχουν κολλήσει τα χέρια ή τα πόδια τους σε κτίρια και σε δρόμους και έχουν βάψει με σπρέι κτίρια, αλλά παρά τις προσπάθειές τους λένε ότι "ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει--οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται και ο πλανήτης μας πεθαίνει με ρυθμό που έχει επιταχυνθεί".

Το βρετανικό παράρτημα της οργάνωσης είπε ότι αυτή τη χρονιά θα δώσει προτεραιότητα "στη συμμετοχή αντί των συλλήψεων και στις σχέσεις αντί των οδοφραγμάτων".

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει: "Καθώς μπαίνουμε στο νέο έτος, παίρνουμε μια αμφιλεγόμενη απόφαση να απομακρυνθούμε προσωρινά από τη δημόσια αναστάτωση ως κύρια τακτική μας. Αναγνωρίζουμε και χαιρετίζουμε τη δύναμη της πρόκλησης αναστάτωσης για να σημάνει το συναγερμό και πιστεύουμε ότι οι συνεχώς εξελισσόμενες τακτικές είναι μια αναγκαία προσέγγιση. Αυτό που απαιτείται κυρίως τώρα είναι να διαταραχθεί η κατάχρηση εξουσίας και η ανισορροπία, να επέλθει μια μετάβαση σε μια δίκαιη κοινωνία που συνεργάζεται για να δοθεί τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων. Οι πολιτικοί μας, εθισμένοι στην απληστία και πρησμένοι από τα κέρδη, δεν θα το κάνουν χωρίς πίεση. Πρέπει να είμαστε ριζοσπαστικοί στην απάντησή μας σε αυτή την κρίση και αποφασισμένοι στις προσπάθειές μας να ανταποκριθούμε στην κλιματική και οικολογική έκτακτη ανάγκη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση από πριν".

Η Extinction Rebellion κάλεσε 100.000 ανθρώπους να περικυκλώσουν το βρετανικό κοινοβούλιο από τις 21 Απριλίου.

Λέει ότι λαμβάνει τώρα αυτό το μέτρο επειδή "πολλαπλές κρίσεις" έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει αυτή η ευκαιρία για "να αδράξεις τη στιγμή".

Οι ακτιβιστές πιστεύουν ότι ζητήματα όπως η κρίση του κόστους ζωής και οι συνεχιζόμενες απεργίες μπορούν να βοηθήσουν για να υπάρξει "μια ιδανική ευκαιρία κινητοποίησης και εξέλιξης πέραν των παραδοσιακών διχονοιών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider