Ιταλία: Με τεστ για κορονοϊό οι Κινέζοι επισκέπτες - Το Μιλάνο ανησυχεί για διασπορά της νόσου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Με τεστ για κορονοϊό οι Κινέζοι επισκέπτες - Το Μιλάνο ανησυχεί για διασπορά της νόσου
Σε τεστ για τη νόσο που έγιναν στους επιβάτες δύο αεροσκαφών από την Κίνα (ένα από τη Σαγκάη και ένα από το Πεκίνο), σχεδόν το 50% βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Η Ιταλία θα αρχίσει να πραγματοποιεί τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα, την ώρα που τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται από πτήσεις που προέρχονται από την Κίνα στο αεροδρόμιο του Μιλάνου αυξάνουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετάδοσης του ορονοϊού.

Σε ανακοίνωση του την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε πως ελέγχει τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα για νέα στελέχη του κορονοϊού. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, οι ιταλικές αρχές μπορεί να θέσουν περιοριστικά μέτρα για τα άτομα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, σε τεστ για τη νόσο που έγιναν στους επιβάτες δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Μιλάνου από την Κίνα (ένα από τη Σαγκάη και ένα από το Πεκίνο), σχεδόν το 50% βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

«Σύμμαχος» κατά της εκ νέου διασποράς της νόσου στην Ιταλία είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με περίπου 80% των Ιταλών να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με πολλούς από αυτούς να έχουν λάβει και ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα - Κορονοϊός: «Εξαιρετικά απασχολημένα» τα νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider