Τουρκικά ΜΜΕ: Πρόκληση η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου στα ελληνικά νησιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκικά ΜΜΕ: Πρόκληση η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου στα ελληνικά νησιά
Στο Καστελόριζο βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Γαύδο, Κρήτη, Κάρπαθο και το εν λόγω νησιωτικό σύμπλεγμα για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκληση θεωρούν τα τουρκικά ΜΜΕ την χθεσινή επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σε Καστελόριζο, Κάρπαθο, Ρω και Γαύδο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Cummhuriyet αναφέρει ότι «ο Έλληνας αρχηγός προκαλεί με την επίσκεψή του. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας επισκέφθηκε τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Στοχοποίηση της Κρήτης

Την ίδια ώρα Τούρκοι αναλυτές στοχοποιούν την Κρήτη αναφέροντας ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη θα δημιουργήσει προβλήματα», αναλύοντας σε εκπομπές τους ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, η Ελλάδα θα έχει καταπατήσει τα δικαιώματα της Λιβύης.

Ζητούν μερίδιο από το οικόπεδο 6

Εξάλλου, τα νέα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στο οικόπεδο 6 της Κύπρου, άνοιξαν την όρεξη του Ερντογάν, ο οποίος, όπως μετέδωσε χθες ο Μανώλης Κωστίδης, ζητεί μερίδιο για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων.

Ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός ενέργειας του Ερντογάν τόνισε ότι «τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της ‘’ΤΔΒΚ’’ όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα.

Το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, αλλά θα κάναμε λάθος αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά.

Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος» ανέφερε χθες μεταξύ άλλων.

Εκλογικά σενάρια

Στην Τουρκία πάντως, έχουν αρχίσει ήδη τα σενάρια για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, με μια πιθανή ημερομηνία να είναι μέσα στον Ιούνιο, ενώ για λογαριασμό του Ερντογάν γράφονται μέχρι και τραγούδια αγάπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανασκόπηση 2022: Δέκα σημαντικά γεγονότα στον κόσμο

Χρεοκοπία FTX: Οι πελάτες θέλουν να έχουν λόγο στα assets

Πώς ο μεγαλύτερος κερδισμένος του 2022 κατάφερε να προσθέσει $40 δισ. στην περιουσία του

gazzetta
gazzetta reader insider insider