Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ για τα εξοπλιστικά της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ για τα εξοπλιστικά της Αθήνας
«Τους εκνευρίζει ότι φτάνουν τώρα νέα σύγχρονα όπλα γαλλικά, αμερικανικά στα νησιά και ότι ενισχύονται περισσότερο τα νησιά, και ότι η Ελλάδα παραλαμβάνει F-16 Viper και Rafale που η Τουρκία δεν έχει».

Εκνευρισμός για τα νησιά και τους εξοπλισμούς της Αθήνας επικρατεί στα τουρκικά ΜΜΕ που κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συμμαχίες που συνάπτει.

«Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κάνει κάτι που η Ελλάδα δεν είχε κάνει από την ίδρυσή της. Ανέπτυξε σχέσεις με τις χώρες που η Τουρκία είχε προβλήματα. Όπως με την Αίγυπο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και με το Ισραήλ και υπέγραψαν μαζί ειδικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παρόλο που με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ πήγε και έκανε αμυντικές συμφωνίες με τις χώρες αυτές» υπογράμμισε ο δημοσιογράφος Χασάν Οζτούρκ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Τώρα στρατιωτικοποιούν τα νησιά του Αιγαίου κι εμείς λέμε το εξής… Βασιζόμενοι στις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία αυτών των νησιών» συμπλήρωσε ο Οζτούρκ.

Πολεμικές ιαχές Ερντογάν

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος τα έβαλε για μία ακόμη φορά με την Ελλάδα προχωρώντας σε νέες απειλές .

Ο Ερντογάν δεν τα έβαλε μόνο με την Ελλάδα αλλά και με τις ΗΠΑ, καθώς υπογράμμισε ότι «αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η Τουρκία δεν θα είναι θεατής».

Μάλιστα επανέφερε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου, απειλώντας ότι «ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, αν δεν μείνετε ήρεμοι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία-Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν

Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για αδράνεια στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου

Τουρκία: Ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει για τελευταία φορά την προεδρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider