Ιράν: Η αδερφή του Αγιατολάχ Χομεϊνί αποκηρύσσει την εξουσία του - Ζητά αφοπλισμό των Φρουρών της Επανάστασης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: Η αδερφή του Αγιατολάχ Χομεϊνί αποκηρύσσει την εξουσία του - Ζητά αφοπλισμό των Φρουρών της Επανάστασης
Στον απόηχο των μεγάλων διαδηλώσεων των προηγούμενων μηνών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η αδερφή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Μπαντρί Χοσεϊνί Χομεϊνί, αποκηρύσσει την εξουσία του Αγιατολάχ Αλί Χομεϊνί, στον απόηχο των μεγάλων διαδηλώσεων των προηγούμενων μηνών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το Reuters, η Μπαντρί Χοσεϊνί Χομεϊνί σε επιστολή της που δημοσιεύτηκε από τον γιο της, Μαχμούντ Μοραντχανί στο Twitter, αναφέρει πως «πιστεύω πως είναι κατάλληλο να αποκηρύξω τις δράσεις του αδερφού μου και να εκφράσω τη συμπάθεια μου σε όλες τις μητέρες που θρηνούν τα εγκλήματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Οι Φρουροί της Επανάστασης και οι μισθοφόροι του Αλί Χομεϊνί πρέπει να αφοπλιστούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα και να ενωθούν με τον λαό προτού να είναι πολύ αργά» σημείωσε η Μπαντρί Χοσεϊνί Χομεϊνί, σύμφωνα με την επιστολή που φαίνεται να έχει συνταχθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Σημειώνεται πως τον Νοέμβριο η κόρη της, Φαριχέντ Μοραντχανί, συνελήφθη από τις αρχές μετά από κάλεσμα που απεύθυνε στις ξένες κυβερνήσεις για να διακόψουν κάθε επαφή με την Τεχεράνη.

Οι εξελίξεις έρχονται καθώς λίγες μέρες αφότου ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερί ανακοίνωσε την κατάργηση της αστυνομίας ηθών από τις αρμόδιες αρχές.

Μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, ξέσπασαν στο Ιράν πρωτοφανείς κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UAVs παρήγγειλε η Ρωσία από Ιράν - Νέα βοήθεια $800 εκατ. από ΗΠΑ σε Ουκρανία - Στην Πολωνία οι Patriot Γερμανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider