Λεμέρ: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της έναντι των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεμέρ: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της έναντι των ΗΠΑ
Είναι καιρός η Ευρώπη να ευνοήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή, τονίζει ο Γάλλος υπ. Οικονομικών.

Η Γαλλία μπορεί να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί ορισμένες εξαιρέσεις από τους δασμούς και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την αντιπληθωριστική πολιτική των ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει για να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα του μπλοκ, δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, αναφέρει το Reuters.

Ο Λεμέρ θα συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ευρωπαίοι τονίζουν ότι το τεράστιο πακέτο επιδοτήσεων για την προστασία της βιομηχανίας των ΗΠΑ με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, θα μπορούσε να προκαλέσει καίριο πλήγμα στις βιομηχανίες τους, οι οποίες ήδη κλονίζονται από τις υψηλές τιμές ενέργειας που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Γαλλία μπορεί να ζητήσει εξαιρέσεις από ορισμένους δασμούς και όρια που επιβάλλονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αλλά το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι, τι είδους παγκοσμιοποίηση είναι μπροστά μας;", δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

«Η Κίνα ευνοεί την κινεζική παραγωγή, η Αμερική ευνοεί την αμερικανική παραγωγή, είναι καιρός η Ευρώπη να ευνοήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή... Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα μπροστά σε αυτές τις αμερικανικές αποφάσεις, πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε και να υπερασπιστούμε καλύτερα τα οικονομικά μας συμφέροντα», πρόσθεσε ο Λεμέρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider