Δημοσκόπηση Alco: Ακρίβεια και πορεία της οικονομίας καθορίζουν την ψήφο στις εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Ακρίβεια και πορεία της οικονομίας καθορίζουν την ψήφο στις εκλογές
Προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στον δείκτη εμπιστοσύνης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

Η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας είναι οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν την ψήφο των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Ειδικότερα, το 47% των ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήχθη από 14 μέχρι 18 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, απάντησε ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψήφο του. Σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης η πορεία της οικονομίας, τα ελληνοτουρκικά, οι υποκλοπές, και η υπόθεση Πάτση.

Σε ερώτηση για το εισόδημά τους, το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι αρκεί ίσα-ίσα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το 30% ότι δεν είναι αρκετό και το 17% ότι τους επιτρέπει να ζουν άνετα.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η σταθερότητα στη χώρα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας ενώ σε ερώτηση για το πώς θα ήταν τα πράγματα στη χώρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 35% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, το 32% τα ίδια και το 23% καλύτερα.

Τέλος, το 30% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, το 8% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 4% «ψηφίζει» Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο και το 2% Γιάνη Βαρουφάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Συνταγή ακυβερνησίας η απλή αναλογική - Αυτοδύναμη ΝΔ στη δεύτερη κάλπη

Κομισιόν: Σύσταση για μεγαλύτερη στόχευση στα μέτρα στήριξης το 2023 - Οι «εντολές» προς τα κράτη - μέλη

Πορίσματα Κομισιόν για Ελλάδα: Εύσημα για Προϋπολογισμό, τράπεζες, ιδιωτικοποιήσεις- Ανοίγει ο δρόμος για το πακέτο «δόσεων», συστάσεις σε 4 πεδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider