6 υπέροχα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
6 υπέροχα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη χειμωνιάτικη Αθήνα
Καθώς λοιπόν οι χειμερινοί μήνες πλησιάζουν, ένα ταξιδάκι στην Αθήνα είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις τη μαγεία της εποχής και – γιατί όχι – να ανακαλύψεις νέες πτυχές της πρωτεύουσας.

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στην πιο κρύα – και για κάποιους την πιο αγαπημένη – εποχή του χρόνου. Η γοητεία του χειμώνα θα ξεκινήσει σύντομα να ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Σε πολλά μέρη της χώρας μας, η φύση θα φορέσει τα λευκά της, κάνοντας τη γύρω ατμόσφαιρα πιο γαλήνια και σίγουρα μαγευτική.

Καθώς λοιπόν οι χειμερινοί μήνες πλησιάζουν, ένα ταξιδάκι στην Αθήνα είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις τη μαγεία της εποχής και – γιατί όχι – να ανακαλύψεις νέες πτυχές της πρωτεύουσας, που δεν είχες την ευκαιρία να τις εξερευνήσεις προηγουμένως. Η ομάδα των Oniro Hotels μοιράζεται μαζί σου 6 υπέροχα πράγματα που μπορείς να κάνεις κατά το ταξίδι σου στη χειμωνιάτικη Αθήνα!

Επίσκεψη σε χαμάμ

Μια άκρως χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία, που θα αποτοξινώσει και θα τονώσει τον οργανισμό σου. Στην Αθήνα, θα βρεις αρκετές επιλογές σε παραδοσιακά λουτρά, όπου μπορείς να απολαύσεις καταπραϋντικά μασάζ, θεραπείες προσώπου και σώματος και αξεπέραστη περιποίηση, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης. Ιδιαίτερα κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα, η εμπειρία ενός ζεστού χαμάμ γίνεται ακόμη πιο απολαυστική!

Πατινάζ στα υπαίθρια παγοδρόμια

Αρκετά υπαίθρια παγοδρόμια κάνουν την εμφάνισή τους κατά τους χειμερινούς μήνες στην πρωτεύουσα, σκορπίζοντας χαρά και αξέχαστες στιγμές σε όσους τολμούν να κάνουν το βήμα… στον πάγο! Ντύσου λοιπόν καλά, φόρεσε τα παγοπέδιλά σου και ξεκίνα τις… πιρουέτες. Η ομάδα των Oniro Hotels εισηγείται: Αν δεν τη γλυτώνεις την τούμπα, καν’ την με στυλ!

Εξερεύνηση των έργων street art

Οι γειτονιές του κέντρου μετατρέπονται σε υπαίθριους καμβάδες για τους εμπνευσμένους καλλιτέχνες, που αποτυπώνουν τις δημιουργίες τους στους τοίχους της πρωτεύουσας. Τριγυρνώντας στου Ψυρρή, στα Εξάρχεια, στο Μεταξουργείο, στον Κεραμικό και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας, θα ανακαλύψεις πολλά και εντυπωσιακά έργα street art – με το καθένα απ’ αυτά να σου μεταφέρει το δικό του μήνυμα.

Βόλτα στου Ψυρρή

Μια από τις ομορφότερες περιοχές του κέντρου, που σε κερδίζει με την πρώτη… βόλτα. Στα αμέτρητα, γραφικά τσιπουράδικα της περιοχής, θα απολαύσεις καλό φαγητό και θα ακούσεις μερακλίδικη μουσική, ενώ στις χαριτωμένες καφετέριες θα γευτείς εκπληκτικά παραδοσιακά γλυκά και ονειρικές ζεστές σοκολάτες. Όλα αυτά σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα που θα σου μείνει αξέχαστη!

Εκδρομή στην Πάρνηθα

...Για να μπεις για τα καλά στο χειμωνιάτικο mood! Το ψηλότερο βουνό της Αττικής με το πλούσιο δάσος του και τα εκπληκτικά του μονοπάτια, δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο/η. Αν είσαι λάτρης του fitness και της περιπέτειας, τότε μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πεζοπορία και ποδηλασία στις αμέτρητες διαδρομές της περιοχής. Αν από την άλλη προτιμάς τη χαλάρωση και τις γαστρονομικές απολαύσεις, στα οργανωμένα καταφύγια της περιοχής θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

Ψώνια για τις γιορτές

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και η Αθήνα είναι κυριολεκτικά η ιδανική περιοχή για τα γιορτινά σου ψώνια! Είτε χρειάζεσαι δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις για το σπίτι, ή ένα… φρεσκάρισμα της γκαρνταρόμπας σου εν όψει ρεβεγιόν και άλλων γιορτινών συναθροίσεων, μη χάσεις την ευκαιρία! Κάθε λογής μαγαζιά σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις στο Μοναστηράκι, στην Ερμού, στα εμπορικά κέντρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Πίστεψέ μας, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις από το ταξίδι σου με…άδεια χέρια!

Υστερόγραφο: Μην ξεχάσεις να κάνεις έγκαιρα την κράτησή σου στο Oniro City Kolonaki, για να είσαι ήσυχος/η ότι θα έχεις μια κορυφαία εμπειρία διαμονής, που θα κάνει το ταξίδι σου στη χειμωνιάτικη Αθήνα ακόμα πιο όμορφο!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα

Γιάννης Κοτζιάς: Η Phaedrus Living πιστεύει και επενδύει στην Ελλάδα και τις προοπτικές της

Κτίσιμο ή αγορά σπιτιού; Τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής

gazzetta
gazzetta reader insider insider