Χαντ (Βρετανία): Καθυστερεί για τις 17 Νοέμβρη η κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαντ (Βρετανία): Καθυστερεί για τις 17 Νοέμβρη η κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού
Η ανακοίνωση του δημοσιονομικού σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 31 Οκτωβρίου.

Τελευταία ενημέρωση 14:27

Η ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού της βρετανικής κυβέρνησης θα καθυστερήσει για τις 17 Νοεμβρίου για να αντικατοπτρίζει «τις πιο ακριβείς δυνατές οικονομικές προβλέψεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, σημειώνοντας ότι θα δείχνει μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα.

Η ανακοίνωση του δημοσιονομικού σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 31 Οκτωβρίου.

«Η υπ'αριθμόν 1 προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σταθερότητα και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα που καλύπτει τις δαπάνες της και για τον λόγο αυτόν, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό», σημείωσε ο Χαντ.

Παράλληλα και η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η νέα κυβέρνηση ανέβαλε σήμερα κατά δύο εβδομάδες την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού, που έχει κυρίως στόχο να καθησυχάσει τις αγορές για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημοσιονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ «κατέληξαν στην ημερομηνία της 17ης Νοεμβρίου» για να ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα μέτρα τους, μετά το φιάσκο του «μίνι-προϋπολογισμού» της προηγούμενης κυβέρνησης της Βρετανίας υπό την Λιζ Τρας.

Σούνακ: Ήταν απαραίτητη η καθυστέρηση

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα στο υπουργικό του συμβούλιο ότι η κυβέρνηση θα καθυστερήσει την ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού για τις 17 Νοεμβρίου διότι αυτό είναι σημαντικό για να ληφθούν σωστά δύσκολες αποφάσεις και να γίνουν διαβουλεύσεις πάνω σε αυτές.

Ο Σούνακ σημείωσε προς τους υπουργούς του ότι η κυβέρνησή του θα θέσει προτεραιότητά της την οικονομική σταθερότητα και την δημοσιονομική βιωσιμότητα και ότι συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ να αναβληθεί η ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου, η οποία προγραμματιζόταν προηγουμένως για τις 31 Οκτωβρίου.

Ο Σούνακ «είπε ότι είναι σημαντικό να καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις και υπάρχει χρόνος για την επιβεβαίωση των αποφάσεων αυτών με το υπουργικό συμβούλιο», ανακοίνωσε το γραφείο του.

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο «θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα θέσουμε τα δημοσιονομικά μας σε βιώσιμη βάση και θα εξασφαλίσουμε μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα και θα συνοδεύεται από πλήρη πρόβλεψη από την Υπηρεσία Δημοσιονομικής Ευθύνης», προστίθεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Σούνακ είχε σήμερα την πρώτη του συνάντηση με το υπουργικό του συμβούλιο, μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υποσχόμενος να διορθώσει τα λάθη της προκατόχου του και να σταθεροποιήσει την οικονομία.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Παραμένει ΥΠΟΙΚ ο Τζέρεμι Χαντ και στην κυβέρνηση Σούνακ

Σούνακ: Θα κατορθώσει να βάλει σε τάξη το βρετανικό χάος;

gazzetta
gazzetta reader insider insider