Σαλβίνι: 30 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαλβίνι: 30 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση
Στήριξη των ιταλικών επιχειρήσεων ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται ζητά ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο Ματέο Σαλβίνι, που ηγείται του δεξιού συνασπισμού ο οποίος αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές στην Ιταλία, τάσσεται υπέρ μιας κρατικής επιδότησης 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις ενόψει του χειμώνα ώστε να καταπολεμήσουν το κόστος από την ενεργειακή κρίση.

«Το πρόβλημά μου είναι πώς θα διασφαλίσω ότι οι ιταλικές βιομηχανίες θα επιβιώσουν τους επόμενους μήνες με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας», επεσήμανε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στο εκθεσιακό κέντρο του Μιλάνου τη Δευτέρα, τη στιγμή που επιχειρήσεις που έχουν αρχίσει να απολύουν εργαζομένους λόγω των αυξήσεων των τιμών.

«Αν ξεκινήσει η χιονοστιβάδα, όταν μπούμε στην κυβέρνηση θα είμαστε σε θέση να χειριστούμε μόνο τις συνέπειες» έσπευσε να συμπληρώσει σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ιταλία είχε την ασθενέστερη ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη οικονομία της ευρωζώνης την τελευταία δεκαετία, με τον Σαλβίνι να προτρέπει τον Ντράγκι να λάβει και νέα μέτρα στήριξης, πριν αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό θώκο.

«Η Γαλλία σχεδίασε πρόσφατα ένα πλαφόν για τις τιμές της ενέργειας στο εσωτερικό. Στοχεύουμε στο ίδιο μοντέλο, να επιτρέψουμε στη βιομηχανική παραγωγή να τη βγάλει μέχρι το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, έχει αλλάξει η γνώμη του για τον Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω του πολέμου, γιατί «όταν κάποιος εισβάλλει σε μία άλλη χώρα και βομβαρδίζει, στέλνει τανκς, όλα αλλάζουν», ενώ τόνισε ότι η Λέγκα υπερψηφίσει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα τέτοιων μέτρων.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση της Ιταλίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι οι διεθνείς σχέσεις «δεν αλλάζουν για εμάς» ενώ έδειξε την Κίνα ως κύριο ανταγωνιστή της χώρας του.

«Πρέπει να φοβόμαστε γιατί δεν είναι δημοκρατία και είναι έτοιμη να εισβάλει στην ευρωπαϊκή αγορά με τα δικά της προϊόντα, ξεκινώντας από την αυτοκινητοβιομηχανία» προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

De Cos (ΕΚΤ): Η νομισματική σύσφιξη θα εξαρτηθεί από το πληθωριστικό outlook

Κλιματική αλλαγή: Τριπλασιασμός των πιθανοτήτων για εμφάνιση μιας νέας πανδημίας

Απρόσκοπτα συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο η Παπαστράτος – Αύξηση πωλήσεων το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider