ΗΠΑ-ΕΕ-Ιαπωνία: Ανησυχία για τις εκτιμήσεις της ILO για την καταναγκαστική εργασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ-ΕΕ-Ιαπωνία: Ανησυχία για τις εκτιμήσεις της ILO για την καταναγκαστική εργασία
Εκτιμάται ότι 28 εκατομμύρια άτομα εργάζονται σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας και ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 3 εκατομμύρια από το 2016.

Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Εμπορίου, και ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, μαζί με την πρέσβη Κ. Katherine Tai, Εκπρόσωπο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Marty Walsh, Υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, ο κ. Nishimura Yasutoshi, Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας και ο κ. Kato Katsunobu, Υπουργός Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας, εξέδωσαν χθες κοινή δήλωση.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, τα μέρη εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την παγκόσμια κατάσταση όσον αφορά την καταναγκαστική εργασία και τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) σχετικά με την καταναγκαστική εργασία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Εκτιμάται ότι 28 εκατομμύρια άτομα εργάζονται σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας και ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 3 εκατομμύρια από το 2016.

Ως εκ τούτου, τα μέρη τόνισαν εκ νέου τη δέσμευσή τους να εξαλείψουν από το βασισμένο σε κανόνες πολυμερές εμπορικό μας σύστημα όλες τις μορφές καταναγκαστικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από το κράτος καταναγκαστικής εργασίας, και αποφάσισαν να ενισχύσουν τις εθνικές και διεθνείς προσπάθειες για την τήρηση αυτής της δέσμευσης. Αναγνωρίζουν επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος της καταναγκαστικής εργασίας αφορά τον ιδιωτικό τομέα και δεσμεύονται να συνεχίσουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη διαφάνεια και προβλεψιμότητα για τις επιχειρήσεις, ενημερώνοντάς τις με σαφήνεια για τις ευθύνες που φέρουν για την αντιμετώπιση της καταναγκαστικής εργασίας στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και ενθαρρύνοντάς τις να αναλάβουν ισχυρότερα μέτρα για την καταπολέμησή της. Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για την απαγόρευση των προϊόντων που παρασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία από την αγορά της ΕΕ.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς απαγόρευση στην αγορά της ΕΕ τα προϊόντα που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider