Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με ύφεση
Την πεποίθησή του πως η οικονομία της Γαλλίας βρίσκεται σε ύφεση εξέφρασε ο Μπρούνο Λεμέρ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι η οικονομία δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με ύφεση, ύστερα από την πτωτική αναθεώρηση από την κυβέρνηση των οικονομικών της προβλέψεων για το 2023.

Ο Λεμέρ δήλωσε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό CNews ότι για το 2022 η οικονομική ανάπτυξη αναθεωρείται ανοδικά στο 2,7% από το 2,5%.

«Η Γαλλία δεν οδεύει προς ύφεση. Η Γαλλία έχει ένα καλό 2022. Έχουμε αναθεωρήσει ανοδικά την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη στο 2,7% από το 2,5%», δήλωσε ο Λεμέρ.

Υπενθυμίζεται πως χτες, η γαλλική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη το 2023 στο 1% από το 1,4% προηγουμένως.

«Βρισκόμαστε σε ένα οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ισχυρές εντάσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Λεμέρ σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας πως: «σε αυτή την τεταμένη κατάσταση, η Γαλλία αντιστέκεται».

«Η αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της Γαλλίας είναι αδιαπραγμάτευτη. Για να παραμείνουμε εντός στόχων, η πορεία πρέπει να είναι σωστή από την αρχή» συμπλήρωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider