Το Σάββατο η κηδεία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Σάββατο η κηδεία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης απεβίωσε χθες σε ηλικία 91 ετών.

Η κηδεία του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 91 ετών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την κόρη του Γκορμπατσόφ.

Η κηδεία θα λάβει χώρα στη γνωστή Αίθουσα των Κιόνων που βρίσκεται στο Σπίτι των Συνδικάτων, μετέδωσε το Interfax, στον ίδιο χώρο που είχε τοποθετηθεί η σορός του Ιωσήφ Στάλιν για λαϊκό προσκύνημα μετά τον θάνατό του το 1953.

Ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ, πρώην διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Ekho Moskvy (Ηχώ της Μόσχας) και φίλος του Γκορμπατσόφ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε επίσης ότι η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το Κρεμλίνο θα αποφασίσει κατά την διάρκεια της ημέρας πότε θα γίνει η κηδεία του Γκορμπατσόφ δημοσία δαπάνη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Νέα δεδομένα στην εργασία το 2026 - Πρεμιέρα με 13ωρο, αυξήσεις και fast track προσλήψεις

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Λήγει η προθεσμία - Τα πρόστιμα

Πόσο κόστισαν οι βίλες και οι επενδύσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2025

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider