Ζελένσκι: Η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παραμένει επικίνδυνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παραμένει επικίνδυνη
Η κατάσταση στον κατεχόμενο από τους Ρώσους πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παραμένει πολύ επικίνδυνη, μολονότι οι δύο εν λειτουργία αντιδραστήρες επανασυνδέθηκαν σήμερα με το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η κατάσταση στον κατεχόμενο από τους Ρώσους πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παραμένει πολύ επικίνδυνη, μολονότι οι δύο εν λειτουργία αντιδραστήρες επανασυνδέθηκαν με το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο βραδινό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι επανέλαβε την έκκληση να επιτραπεί η πρόσβαση στους επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) το συντομότερο δυνατόν.

Αναφερόμενος στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι έφτασαν το 1 εκατομμύριο τόνους από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Κίεβο και Μόσχα με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών.

Μέχρι στιγμής, είπε, 44 πλοία έχουν σταλεί σε 15 χώρες. Έχουν υποβληθεί επίσης 70 αιτήσεις για φόρτωση άλλων πλοίων, συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι στόχος της Ουκρανίας είναι να φτάσουν οι εξαγωγές σιτηρών τα 3 εκατομμύρια τόνους τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας γέφυρα μήκους 100 μέτρων στην κατεχόμενη Χερσώνα

Energoatom - Ζαπορίζια: Επανασυνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο ο ένας αντιδραστήρας

Ζελένσκι για Ζαπορίζια: Ο κόσμος γλίτωσε παρά λίγο ένα πυρηνικό ατύχημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider