Σχεδόν 60.000 sneakers σε «ξεπούλημα» μετά την αποκάλυψη απάτης ύψους 85 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν 60.000 sneakers σε «ξεπούλημα» μετά την αποκάλυψη απάτης ύψους 85 εκατ. δολαρίων
Συνολικά 48.339 ζευγάρια Nike, 4.746 ζευγάρια Yeezy και 4.626 παπούτσια Adidas βγαίνουν άμεσα προς πώληση.

Σχεδόν 60.000 sneakers από την πλατφόρμα Zadeh Kicks βγαίνουν σε «ξεπούλημα», μετά την αποκάλυψη απάτης τύπου Πόνζι, ύψους 85 εκατ. δολαρίων.

Μεταξύ των αθλητικών παπουτσιών που η εταιρεία θέλει να πουληθούν άμεσα για να «ξεπληρώσουν» τους χιλιάδες πελάτες που εξαπατήθηκαν είναι 48.339 ζευγάρια Nike, 4.746 ζευγάρια Yeezy και 4.626 παπούτσια Adidas.

Συγκεκριμένα, συνολικά 59.780 ζευγάρια παπουτσιών βρίσκονται στην αποθήκη της Zadeh Kicks, σχεδόν ένα μήνα μετά την αποκάλυψη πως ο Michael Malekzadeh ενορχήστρωσε μια απάτη τύπου Πόνζι, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο στόχος είναι να πουληθούν όσα περισσότερα αθλητικά γίνεται, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ώστε να αποζημιωθούν οι εξαπατημένοι πελάτες που παρήγγειλαν και πλήρωσαν παπούτσια από την πλατφόρμα Zadeh Kicks, όμως δεν τα έλαβαν ποτέ.

Αν και σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και αν πουληθούν όλα τα υπάρχοντα αθλητικά, το ποσό που θα συγκεντρωθεί δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει το χρέος που έχει δημιουργηθεί.

Σχεδόν 60.000 αθλητικά παπούτσια προς πώληση:

Σημειώνεται πως οι ομοσπονδιακές αρχές κατηγορούν τον 39χρονο Michael Malekzadeh πως χρέωσε τους πελάτες του για παραγγελίες που ξεπερνούν τα 70 εκατ. δολάρια και τις οποίες δεν παρέλαβαν ποτέ, ενώ κατέθεσε ψευδή στοιχεία για να λάβει δάνεια και χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μπείτε στα παπούτσια του Ζιντάν από τον τελικό Champions League 2002

HySpeed: Τα sneakers των 450 δολαρίων με την υπογραφή της McLaren

gazzetta
gazzetta reader insider insider