Κατολισθήσεις και καταστροφές στο λιμάνι της Σαντορίνης - Προβλήματα στις Κυκλάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατολισθήσεις και καταστροφές στο λιμάνι της Σαντορίνης - Προβλήματα στις Κυκλάδες
Ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Σιγάλας δήλωσε ότι η κατάσταση ήδη ελέγχεται και από το πρωί  συνεργεία του δήμου έχουν βγει στους δρόμους και επεμβαίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο.

Τελευταία ενημέρωση: 13:13

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη Σαντορίνη, με κατολισθήσεις στο λιμάνι του Αθηνιού και διακοπές ρεύματος, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και σε πολλές περιπτώσεις συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Σιγάλας δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι η κατάσταση ήδη ελέγχεται και από το πρωί συνεργεία του δήμου έχουν βγει στους δρόμους και επεμβαίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο.

Προβλήματα στις Κυκλάδες

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών προκαλεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι μετεωρολόγοι συνιστούν μεγάλη προσοχή, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κυρίως από το ύψος των Κυκλάδων και πιο βόρεια.

Στην Μύκονο σημειώθηκε υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη, ο οποίος προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στο νησί. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, από την ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισαν και τα σοκάκια στα Ματογιάννια.

Σε εγρήγορση οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ότι έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και απαιτείται εγρήγορση.

«Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στην ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ο κ. Αρτοποιός ενώ όπως είπε υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

Ο κ. Αρτοποιός κάλεσε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν για το επόμενο 48ωρο κατά το οποίο θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας, με έντονα φαινόμενα. Όπως είπε χθες, χρειάστηκε μόλις μια ώρα για να πέσουν 40 χιλιοστά βροχής.

«Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας όλοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι θα κινηθούν στους δρόμους» τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να διασχίσουν χείμαρρους ή πλημμυρισμένους δρόμους και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από δέντρα που έχουν πάρει κλίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία: Καταιγίδες, αστραπές και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καλαμπάκα: Πλημμύρισε η πόλη - Ισχυρό μπουρίνι πλήττει την περιοχή

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider