ΗΠΑ: Τέταρτη δολοφονία μουσουλμάνου στο Νέο Μεξικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Τέταρτη δολοφονία μουσουλμάνου στο Νέο Μεξικό
Σύμφωνα με τις αρχές, τα προηγούμενα θύματα είχαν στοχοποιηθεί για τη θρησκεία και τη φυλή τους.

Η αστυνομία στο Νέο Μεξικό και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, διερεύνησαν τις δολοφονίες τεσσάρων μουσουλμάνων ανδρών για να προσδιορίσουν εάν οι φόνοι- ο τελευταίος από τους οποίους συνέβη το βράδυ της Παρασκευής- συνδέονται, ενώ ο κυβερνήτης της πολιτείας τις περιέγραψε ως «στοχευμένες δολοφονίες».

Σύμφωνα με το Reuters, ο αρχηγός της αστυνομίας του Αλμπουκέρκη, Χάρολντ Μεντίνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο, ότι «ένας νεαρός άνδρας που ανήκει στη μουσουλμανική κοινότητα δολοφονήθηκε».

Το όνομα του θύματος και οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έγιναν γνωστά. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, τα θύματα δέχθηκαν ενέδρα και πυροβολήθηκαν χωρίς προειδοποίηση.

Ο Μεντίνα ανέφερε ότι η τελευταία δολοφονία πιθανώς συνδέεται με τις τρεις προηγούμενες.

Η αστυνομία στο Νέο Μεξικό είχε δηλώσει νωρίτερα, ότι οι άλλοι τρεις μουσουλμάνοι άνδρες που δολοφονήθηκαν στη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας τους τελευταίους εννέα μήνες, φαινόταν ότι είχαν γίνει στόχος για τη θρησκεία και τη φυλή τους.

«Οι στοχευμένες δολοφονίες μουσουλμάνων κατοίκων της Αλμπουκέρκη είναι βαθιά εξοργιστικές και εντελώς ανυπόφορες», έγραψε στο Twitter η κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Μισέλ Λουτζάν Γκρίσαμ. Είπε επίσης ότι αποστέλλει επιπλέον αστυνομικούς στην Αλμπουκέρκη για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider