Θεοδωρικάκος: «Πολύ σοβαρά ερωτηματικά» για την ώρα και τον τόπο που ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: «Πολύ σοβαρά ερωτηματικά» για την ώρα και τον τόπο που ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη
Δήλωσε ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και έκανε λόγο για «αποφασιστική υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού» σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Η ώρα που ξέσπασε η φωτιά και ο τόπος από όπου ξεκίνησε δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την συνδρομή και την αυτοθυσία της ΕΛΑΣ στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, ενώ σημείωσε ότι πάνω από 900 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν μέσα στο διήμερο και απεγκλώβισαν περίπου 680 ανθρώπους, ενώ βοήθησαν και στην εκκένωση της περιοχής.

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, τον οποίο εφαρμόζει κατά γράμμα, με αυτοθυσία και αποτελεσματικότητα. Η δουλειά της αστυνομίας όταν εκδηλώνονται πυρκαγιές είναι να ρυθμίζει την κυκλοφορία, να συμβάλλει στην εκκένωση των οικισμών και να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων», επεσήμανε.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και έκανε λόγο για «αποφασιστική υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού» σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Εκτελέσαμε ειδικό σχέδιο για να μη γίνει πλιάτσικο στις περιουσίες των ανθρώπων», είπε και απευθυνόμενος στις κριτικές που δέχτηκε η κυβέρνηση απάντησε: «Να πάψει η αντιπολίτευση να είναι τόσο ξινή».

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι πάνω από 90 αστυνομικοί περιπολούν σε ευάλωτες περιοχές του λεκανοπεδίου για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ τόνισε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά της ΕΛΑΣ.

Τέλος, είπε ότι η ΕΛΑΣ θα συνδράμει στις έρευνες της πυροσβεστικής για να φανεί αν ήταν εμπρησμός.

«Μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν. Έσωσαν ανθρώπους», είπε ο υπουργός κλείνοντας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Αγνάντα Αμαλιάδας - Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Έβρο

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε Πεντέλη, Μέγαρα, Σαλαμίνα- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η αργία της 15ης Αυγούστου

gazzetta
gazzetta reader insider insider