Αϊτή: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τις ελλείψεις καυσίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αϊτή: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τις ελλείψεις καυσίμων
Περίπου 90 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα.

Διαδηλωτές κρατούν αποκλεισμένους πολλούς δρόμους στο κέντρο του Πορτ-ο-Πρενς, της πρωτεύουσας της Αϊτής, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καυσίμων, παρότι άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η τροφοδότηση των πρατηρίων από τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό της χώρας, ο οποίος είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Περίπου 90 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας μια μεγάλη συνοικία του Πορτ-ο-Πρενς χωρίς νερό και τρόφιμα.

Οι κύριες οδικές αρτηρίες της αϊτινής πρωτεύουσας παραμένουν αποκλεισμένες από διαδηλωτές που στήνουν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα.

Ο διαχειριστής του τερματικού σταθμού καυσίμων Varreux, που είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της έξαρσης της βίας στην περιοχή, ανέφερε στο Twitter ότι ένα πλοίο με εισαγόμενα καύσιμα κατάφερε να ξεφορτώσει χθες Τετάρτη, ενώ ένα δεύτερο αναμενόταν να κάνει το ίδιο αργότερα σήμερα. Βυτιοφόρα μετέφεραν καύσιμα από και προς τον τερματικό σταθμό, όπως επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες, κάτι που υποδηλώνει τουλάχιστον μια αποκλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των συμμοριών G9 και G-Pep που λυμαίνονται την περιοχή.

Το Εθνικό Δίκτυο Υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ της Αϊτής, ανέφερε χθες Τετάρτη πως «τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν» στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών.

Οι πόλεμοι μεταξύ συμμοριών για την κυριαρχία σε συγκεκριμένες περιοχές έχουν ενταθεί μετά τη δολοφονία πέρυσι του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider