Gazprom: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του Nord Stream 1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gazprom: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του Nord Stream 1
«Νερό στον μύλο» της αβεβαιότητας σχετικά με την ομαλή ροή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη ρίχνει η νέα ανακοίνωση της Gazprom.

«Νερό στον μύλο» της αβεβαιότητας σχετικά με την ομαλή ροή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη ρίχνει η νέα ανακοίνωση της Gazprom, με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό να αναφέρει πως «δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1, καθώς αδυνατεί να επιβεβαιώσει ότι θα ανακτήσει μια γερμανική τουρμπίνα που είχε σταλεί για επιδιόρθωση στον Καναδά».

Πιο αναλυτικά, λίγες ώρες μετά την εκτίμηση της Κομισιόν πως η πλήρης διακοπή στην παροχή του ρωσικού αερίου ενδεχομένως να συμβεί ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας με δήλωσή της ενέτεινε ακόμα περισσότερο την ανησυχία που επικρατεί στη Γηραιά ήπειρο αναφέροντας πως «η Gazprom δεν έχει στην κατοχή της κανένα έγγραφο που επιτρέπει στη Siemens να βγάλει από τον Καναδά τον κινητήρα της τουρμπίνας αερίου».

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατό να εξαγάγουμε αντικειμενικό συμπέρασμα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με τη λειτουργία με πλήρη ασφάλεια» του αγωγού, προσθέτει ο όμιλος, παρά το γεγονός πως η καναδική κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επιστρέψει την τουρμπίνα στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της Gazprom. «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις της Gazprom», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, προσθέτοντας πως η Siemens ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο προγραμματισμού έτσι ώστε η μεταφορά και η ανάπτυξη να μπορέσουν να λάβουν χώρα το ταχύτερο δυνατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Παραμένουν στα ύψη οι τιμές στην Ευρώπη, εν αναμονή του Nord Stream - Πάνω από τα 180 ευρώ η μεγαβατώρα

Κομισιόν: Τρίτη ακριβότερη η ελληνική αγορά ρεύματος το 1ο τρίμηνο

EE: Μπλόκο σε στρατιωτικά και διπλής χρήσης αγαθά της Ρωσίας που υπόκεινται σε κυρώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider