Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στη Βάλμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στη Βάλμη
Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.

Μικρή αναζωπύρωση παρουσιάζει η φωτιά σε δάσος στη Βάλμη Ηλείας κι ενώ το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από χθες, τις τελευταίες ώρες είχε περιοριστεί.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Χρήστος Στρατουλάκος η φωτιά στρέφεται σε πευκοδάσος που δεν κάηκε χθες. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όπως αναφέρεται έχουν ενισχυθεί, ενώ τα εναέρια μέσα με χαμηλές πτήσεις πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ανέφερε πως υπήρχε βελτίωση της εικόνας της φωτιάς, ενώ πρόσθεσε πως - εκείνη την ώρα - δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή.

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα», ενώ όπως συμπλήρωσε, «δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τυχόν ζημιές σε σπίτια των παραπάνω περιοχών».

Να θυμίσουμε πως δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Μήνυμα του 112

Μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι λόγω δασικής πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ύφεση η φωτιά στο Σχηματάρι - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Άμφισσα - Πυρκαγιές σε Ηλεία και Ζάκυνθο

gazzetta
gazzetta reader insider insider