«Καλύτερη η εικόνα» της φωτιάς στην Ηλεία - Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο - Μήνυμα 112

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καλύτερη η εικόνα» της φωτιάς στην Ηλεία - Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο - Μήνυμα 112
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Τελευταία ενημέρωση: 13:14

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία σήμερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε, «δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή και ευτυχώς επικρατεί σχεδόν άπνοια, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά».

Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 12:00 το μεσημέρι, για αυτό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τα πεζοπόρα τμήματα και τους δασοκομάντος που επιχειρούν στην περιοχή, θέλουν να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα», ενώ όπως συμπλήρωσε, «δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τυχόν ζημιές σε σπίτια των παραπάνω περιοχών».

Να θυμίσουμε πως δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Μήνυμα του 112

Μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι λόγω δασικής πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές σε Αχαΐα και Λευκάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider