Ρωσία: Δύο Βρετανοί κατηγορούνται για «μισθοφορική δράση» στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρωσία: Δύο Βρετανοί κατηγορούνται για «μισθοφορική δράση» στην Ουκρανία
Trofima-oukrania-exagoges
Οι Βρετανοί Ντίλαν Χίλι και Άντριου Χιλ κατηγορούνται για «μισθοφορικές δραστηριότητες» από τις εισαγγελικές αρχές των φιλορωσικών, αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

(upd 22:58) Οι Βρετανοί Ντίλαν Χίλι και Άντριου Χιλ κατηγορούνται για «μισθοφορικές δραστηριότητες» από τις εισαγγελικές αρχές των φιλορωσικών, αυτονομιστικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, που επικαλείται πηγές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος των δύο ανδρών με βάση το Άρθρο 430 του ποινικού κώδικα.

Οι δύο άνδρες αρνούνται να συνεργαστούν με την έρευνα, πρόσθεσε.

Πολλοί Δυτικοί πήγαν στην Ουκρανία, είτε για να βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας απέναντι στη ρωσική εισβολή, είτε για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στα εκατομμύρια των Ουκρανών που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται.

Στις 29 Απριλίου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εικονιζόταν ένας τραυματισμένος Βρετανός ο οποίος αιχμαλωτίστηκε στην Ουκρανία και είπε ότι ονομάζεται Άντριου Χιλ. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο άνδρας αυτός παραδόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Μικολάιφ που απέχει τουλάχιστον 80 χιλιόμετρα δυτικά του Ντονέτσκ. Έφερε όπλο, φορούσε στολή καμουφλάζ και είπε στους ανακριτές ότι κατάγεται από το Πλίμουθ της νότιας Αγγλίας και έχει τέσσερα παιδιά.

Την ίδια ημέρα, το BBC ανέφερε ότι σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση Presidium Network, ένας εθελοντής της, ο Ντίλαν Χίλι, συνελήφθη σε έναν σταθμό ελέγχου στη νότια Ουκρανία μαζί με έναν άλλον έναν εθελοντή, τον Πολ Άρεϊ.

Τον περασμένο μήνα δύο άλλοι Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν από δικαστήριο των φιλορώσων αυτονομιστών σε θάνατο ως «μισθοφόροι». Το ρωσικό πρακτορείο Tass μετέδωσε σήμερα ότι οι δύο από αυτούς, ο Μπραχίμ Σααντούν και ο Σον Πίνερ, άσκησαν έφεση στην απόφαση και ότι ο δεύτερος ζητά να μετατραπεί η ποινή του σε ισόβια. Ο τρίτος, ο Έιντεν Άσλιν, δεν έχει ασκήσει έφεση ακόμη.

Ο αναθεωρημένος ποινικός κώδικας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα, αναφέρει ότι η θανατική ποινή θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2025. Είναι ασαφές όμως τι σημαίνει αυτό για τους τρεις άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία συνέλαβε Ρώσο επιστήμονα για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας - Κατηγορία για εσχάτη προδοσία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider